Vinsmagninger hos Vinøs

Gin & Tonic smagning

smag verdens bedste gin den 23. februar 2019 hvor vi får besøg af Nordic Gin House, som er vært for vores Gin & Tonic smagning.

Du skal bl.a. smage København klassisk gin der lige har vundet guld ved World Gin Awards 2019 – i blandt 400 forskellige gin!

 

Nordic Gin House har fire distinkte nationale gin, destilleret med lokal autencitet, baseret på de originale gin-traditioner og den originale smagsoplevelse med enebær. De fire gin er resultatet af en særlig blanding af håndværkstradition, moderne teknologi og Nordens identitet.

I løbet af halvanden time skal vi smage de fire nordiske gin & tonics med disse glimrende skandinaviske gin:

  • Bergslagen Organic Gin (Sverige)
  • Oslo Gin (Norge)
  • Arctic Blue (Finland)
  • København Klassisk Gin (Danmark)

Efter arrangementet passer Nordic Gin House baren og vil være klar til at servere gin & tonics og enkelte udvalgte nordiske cocktails.

Dato: Lørdag den 23. februar

Første seating kl. 16:30 til 18:00

Anden seating kl. 20:00 til 21:30.

Pris: 200 kr. for 4 Gin & Tonics

Vi glæder os til at se dig!

 

Piemonte vinsmagning

den 4. og 5. marts 2019

Piemonte er kendt for sin Barbera, Barbaresco og Barolo, men regionen er meget mere. Vi har fundet den lille vinbonde Marco Arlunno lige midt i byen Ghemme i Novara-bakkerne, som specialiserer sig i de lokale druer Uva Rara, Vespolina og selvfølgelig Nebbiolo. Og han kan noget helt specielt.

Marco er anden generations vinproducent og har siden 2009 drevet Azienda Agricola Miru, en vingård han overtog fra sin far Eugenio. Men faktisk var det hans tante, der tændte passionen for vin i den dengang unge Marco. Marco repræsenterer italiens unge vinproducenter og dyrker bæredygtig og naturlig vin ud fra Guyot-systemet på i alt 8 hektarer. Og faktisk indgår han i et samarbejde med universitetet i Milano om at reducere slidet på naturen.

Novara-bakkerne er på mange måder en hemmelighed her i Danmark, selvom de har de helt optimale forudsætninger for fantastisk vin. Bakkerne er gammel havbund, og flere steder i markerne kan du faktisk finde muslingeskaller. Klimaet giver regn i forår og efterår. Somrene er varme og luftige, og når der høstes er det typisk køligt og tørt. Dette giver giver de helt optimale forudsætninger for druerne. Vintrene giver tung sne, hvilket bevarer jordens syreindhold, som du kan smage i Marcos vine, der har en friskhed og unik mineralitet.

Marco laver vinene Piriet, Rossini, Uva Rara, Vespolina, Nebbiolo og mesterværket Ghemme, og du kan møde ham hos os d. 4. og 5. marts til en eksklusiv smagning af hans vine, i samarbejde med vores venner fra Winehack. Der vil også være mulighed for at bestille vine efter smagningen.

Datoer: 4. og 5. marts

Første seating kl. 17:00 – 18:45

Anden seating kl. 19:15 – 21:00

Pris: 150 kr. for 6 tastings

Nordspansk vinsmagning

den 20. og 21. marts 2019

Tradition, elegance og uniqueness. 3 flotte ord, der i den grad karakteriserer de 3 vingårde Valenciso, Celistia og Bodega del Abad, hvis vine vi helt eksklusivt, i samarbejde med Winehack, holder smagning for d. 20. og 21. Marts Her kan du møde Diego Santana, der udover at have sin daglige gang hos Valenciso, også repræsenterer de to andre vingårde.

Vingårdene ligger spredt ud over det nordlige Spanien og repræsenterer 3 distinkte regioner, men de deler den samme filosofi. Nemlig at udtrykke elegancen i de egnsspecifikke druer med et friskt og rent udtryk. Det er moderne spansk vin. Vingårdene arbejder alle ud fra bæredygtige principper og søger at blande sig så lidt som muligt i druernes udvikling på markerne. Derfor kan du forvente noget helt unikt, når vi byder velkommen til Valenciso fra Rioja, Cima Bella fra Bierzo og Celistia fra Costers del Segre, for de er hver især med til at sætte standarden i deres regioner.

 

 

 

 

Udover Rioja-druen Tempranillo, så kommer du til at stifte bekendtskab med Mencia og Godello (udtales: go-dey-yo) fra Bierzo og Macabeo fra Costers del Segre i Katalonien. Du kommer blandt andet til at smage den prisvindende topvin Valenciso Riserva Rioja 2011, som Tim Atkins og Robert Parker har givet henholdsvis 95 og 92 point (ud af 100 point).

 

Datoer: 20. og 21. marts

Første seating kl. 17:00 – 18:45

Anden seating kl. 19:15 – 21:00

Pris: 175 kr. for 6 tastings

 

Åbningstider

Søndag og Mandag er vinbaren lukket,
dog undtaget hvis der er arrangementer

Tirsdag, Onsdag & Torsdag: Kl. 15 - 22

Fredag: Kl. 14 – 23

Lørdag: Kl. 13 – 23

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Tlf.: 21 76 90 00