fbpx

Vinsmagninger hos Vinøs

Niepoort portvins smagning

Torsdag den 17. oktober kl 18:00

Extravinøs god Niepoort smagning. Vi præsenterer en perlerække fantastiske portvine fra Douro i Portugal – håndplukkede fra vinplanterne på de stejle skrænter og nogle af dem fod trampede – lige til fadet og i glasset! Vi smager blandt andet den økologiske Bioma Vinha Velha Vintage 2015 med 97 parker point. Nøj det er lækkert!

Lidt om hvad vi smager: Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer i Duoro, Portugal. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet – vine med stor koncentration
og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget
karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine. 

 

Vinene præsenteres i samarbejde med Sommelier og salgschef Lasse Lykkested fra Oskar Davidsen A/S

Kun kr 250,- (medlemmer får 10 % rabat)

 

UDSOLGT – Ungarsk masterclass

Onsdag den 30. oktober kl 18:00

Kom med på en unik vinrejse og smag på Ungarns bedste dråber. Vi tager dig på en rundtur i tre af landets mest berømte vinområder – Balaton, Szekszárd og Tokaj – og smag på noget af det bedste vin som området kan tilbyde.

Mød en af Ungarns mest berømte og bedste rosé- og rødvinsproducenter – Tamás Dúzsi til en intim og unik smagning. Vingården finder man i Szekszárd, der ligger på samme breddegrad med den kendte fransk Cotes du Rhone. Szekszárd er Ungarns ældste og en historisk verdenskendt vinregion – de første spor af lokal vinavl dateres tilbage til romertiden. Marcus Aurelius Probus, romersk kejser, var den første, der beordrede vinproduktion i regionen. Den ungarske vinhistorie går mere end 2000 år tilbage – oplev disse unikke vine fra et af Europas oversete vinlande. Dúzsi Tamás Winery er ikke officielt godkendt som økologisk vinproducent, men er under omlægning til økologi og håber på at få godkendelsen i 2021.

Når man taler om Ungarn, må man ikke glemme de fineste dessertvine fra Tokaj. Ved siden af dessertvine, bliver der produceret fantastisk hvidvin på Furmint og andre ungarske druetyper. Vinhuset Gróf Degenfeld blev etableret i 1857 og siden 2009 beskæftiger de sig med økologisk dyrkning på 35 ha. De vil præsentere de fineste hvide- og dessertvine man kan drømme om fra Tokaj-område.

Vi disker op med dejlige anretninger og hele 8 gode vine. Vine som du i øvrigt kan bestille hjem og nyde.

Pris kr 300,- (medlemmer får 10 % rabat)

 

FredagsBrunello

Fredag den 1. november kl 17:00

Fabio Gianetti fra La Fornace, kommer til København og præsenterer nye og gamle årgange. Denne helt igennem skønne lille vingård i Montalcino producerer ca. 10.000 flasker Brunello/Brunello Riserva og 6.000 flasker Rosso på de 4.5 ha beliggende i den østlige del af Montalcino. Vinene har ekstrem holdbarhed og La Fornace har altid haft økologisk produktion.

Vinstokkernes alder er mellem 6 og 38 år, landet ligger i den nordøstlige side af Montalcino-bakken i en højde af ca. 400 meter, og jorden er sammensat af sand med noget ler. La Fornace producerer Rosso di Montalcino fra yngre vinstokke og Brunello di Montalcino fra ældre vinmarker.

Det bliver en extravinøs smagning, hvor vi smager på 11 vine:

 • Rosso di Montalcino DOC 2015
 • Rosso di Montalcino DOC 2016 
 • Rosso di Montalcino DOC 2017
 • Brunello di Montalcino DOCG 2012
 • Brunello di Montalcino DOCG 2013
 • Brunello di Montalcino DOCG 2014
 • Brunello di Montalcino Origin DOCG 2013
 • Brunello di Montalcino Origin DOCG 2014 
 • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2011
 • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2012
 • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2013

Til smagningen serveres lidt dejlige anretninger, men dette udgør det ikke for et fuldt måltid.

Prisen er 495,- pr. person (medlemmer får 10 % rabat)

Der kan efterfølgende købes flasker til fornuftige priser, til levering.

Mandag lukket

Tirsdag, Onsdag & Torsdag: Kl. 15 - 22

Fredag: Kl. 14 – 23

Lørdag: Kl. 13 – 23

Søndag lukket

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Tlf.: 21 76 90 00