Vinsmagninger hos Vinøs

Nordspansk vinsmagning

den 20. og 21. marts 2019

Tradition, elegance og uniqueness. 3 flotte ord, der i den grad karakteriserer de 3 vingårde Valenciso, Celistia og Bodega del Abad, hvis vine vi helt eksklusivt, i samarbejde med Winehack, holder smagning for d. 20. og 21. Marts Her kan du møde Diego Santana, der udover at have sin daglige gang hos Valenciso, også repræsenterer de to andre vingårde.

Vingårdene ligger spredt ud over det nordlige Spanien og repræsenterer 3 distinkte regioner, men de deler den samme filosofi. Nemlig at udtrykke elegancen i de egnsspecifikke druer med et friskt og rent udtryk. Det er moderne spansk vin. Vingårdene arbejder alle ud fra bæredygtige principper og søger at blande sig så lidt som muligt i druernes udvikling på markerne. Derfor kan du forvente noget helt unikt, når vi byder velkommen til Valenciso fra Rioja, Cima Bella fra Bierzo og Celistia fra Costers del Segre, for de er hver især med til at sætte standarden i deres regioner.

 

 

 

 

Vi smager 6 vine – Udover Rioja-druen Tempranillo, så kommer du til at stifte bekendtskab med Mencia og Godello (udtales: go-dey-yo) fra Bierzo og Macabeo fra Costers del Segre i Katalonien. Du kommer blandt andet til at smage den prisvindende topvin Valenciso Riserva Rioja 2011, som Tim Atkins og Robert Parker har givet henholdsvis 95 og 92 point (ud af 100 point).

 

Datoer: 20. og 21. marts

Vi starter kl. 19:15 – 21:00

Pris: 175 kr. for 6 tastings

Orangevine på menuen

den 9. april kl 17:30

Vi havde lovet det og nu er vi klar – Stig har hentet en masse spændende, overraskende og fantastisk orange vin hjem. Det er klar til, at vi åbner det! Og nogen af vinene, er aldrig serveret før i Danmark, så det er ret unikt.

 

 

 

Hvad er orange vin tænker du? Orangevin er hvidvin, der er lavet som rødvin. Altså vin, hvor skallerne fra druerne ligger med i mosten under eller efter gæringen for at afgive smag og tanniner. Skallerne afgiver en orange farve – deraf navnet orangevin. Orangevin er ofte produceret på meget aromatiske druesorter, der gør, at vinen dufter sødt af alt fra ferskner til roser, honning, hasselnødder og tropisk frugt.

 

Orangevin er fantastisk til mad, da den ofte byder ind med syre, friskhed, aroma og tannin og især god der, hvor man normalt har svært ved at vælge mellem rødvin eller hvidvin – Stigs personlige yndling er, at parre orangevin med meget tannin med retter med svin og urter. Men fede sardiner i oliven er heller ikke at foragte til.

 

Vi vil denne aften smage og tale om 6 fremragende orangevine fra Italien, Slovenien og Grækenland, og ellers bare hygge og grine.

 

Der vil selvfølgelig være mulighed for at bestille nogen af aftenens vine bagefter til fordelagtige priser.

Stig fra orangevin.dk tryller vin i glasset og du kan deltage for 275 kr.

Der kommer lidt lette anretninger på bordet – for vin er skabt til mad.

Sherry oplevelse

den 24. april kl 18:00

 

Når du hører ordet sherry, hvad tænker du så? De fleste tænker sikker på en sødlig hedvin, som dine bedsteforældre drak. Men i virkeligheden er det meget mere. Bl.a. en af de vine, som balancerer mad allerbedst.

 

Du skal smage alt fra den knas-tørre Fino til den lækker søde PX og alt der imellem af Oloroso, Manzanilla og Amontillado – og du skal opleve det fra hestens mund, som i dette tilfælde er Javier Domecq fra det ældgamle sherry hus Bodega Rey Fando Castilla

 

Vi byder på lidt anretninger, som vil passe godt til den store variation af sherry.

 

Målet hos Bodegas Rey Fernando de Castilla har siden starten i 1837 været at producere den absolut bedste sherry og brandy i området. De laver en bred vifte af sherry-typer – fra de saftige og elegante typer som Fino og Manzanilla til de legendariske Antique-sherry’er som fx Palo Cortado og Pedro Ximenez. På Brandy fronten producerer de udelukkende Solera Reserva og Solera Gran Reserva som efter lagring på nye franske og amerikanske egetræsfade lagrer mange år på fade, der tidligere har været brugt til de fineste sherry’er.

 

Bodegaen har også en meget lille produktion af de mest intense sherry-vineddiker i området.

 

Du vil med sikkerhed elske en sherry eller 4 efter denne smagning.

Pris kun 175 kr.

Den 24. april kl 18:00

Åbningstider

Søndag og Mandag er vinbaren lukket,
dog undtaget hvis der er arrangementer

Tirsdag, Onsdag & Torsdag: Kl. 15 - 22

Fredag: Kl. 14 – 23

Lørdag: Kl. 13 – 23

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Tlf.: 21 76 90 00