Vinsmagninger hos Vinøs

Champagne og andre bobler

Torsdag den 19. september kl 18:00

Champagne er synonymt med mousserende vin – og vice versa. Men ikke alt der bobler er Champagne.

Der findes i hvert fald 6 forskellige produktionsmetoder af de dejlige bobler – og nogen er tørre og nogen er søde – nogen er hvide eller rosé og nogen er røde.

På denne aften smager vi os igennem de mousserende vines univers fra Cava til Prosecco til Cremant til Sparkling / Frizzante og naturligvis Champagne.

Til smagningen serveres lidt dejlige anretninger, men dette udgør det ikke for et fuldt måltid, så det er en god idé ikke at komme på tom mave.

Prisen er 300,- pr. person (medlemmer får 10 % rabat)

Niepoort portvins smagning

onsdag den 17. oktober kl 18:00

Extravinøs god Niepoort smagning. Vi præsenterer en perlerække fantastiske portvine fra Douro i Portugal – håndplukkede fra vinplanterne på de stejle skrænter og nogle af dem fod trampede – lige til fadet og i glasset! Nøj det er lækkert!

Lidt om hvad vi smager: Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer i Duoro, Portugal. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet – vine med stor koncentration
og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget
karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine. 

Vinene præsenteres i samarbejde med Sommelier og salgschef Lasse Lykkested fra Oskar Davidsen A/S

Kun kr 250,- (medlemmer får 10 % rabat)

 

Ungarsk masterclass

Onsdag den 30. oktober kl 18:0

Kom med på en unik vinrejse og smag på Ungarns bedste dråber. Vi tager dig på en rundtur i tre af landets mest berømte vinområder – Balaton, Szekszárd og Tokaj – og smag på noget af det bedste vin som området kan tilbyde.

Mød en af Ungarns mest berømte og bedste rosé- og rødvinsproducenter – Tamás Dúzsi til en intim og unik smagning. Vingården finder man i Szekszárd, der ligger på samme breddegrad med den kendte fransk Cotes du Rhone. Szekszárd er Ungarns ældste og en historisk verdenskendt vinregion – de første spor af lokal vinavl dateres tilbage til romertiden. Marcus Aurelius Probus, romersk kejser, var den første, der beordrede vinproduktion i regionen. Den ungarske vinhistorie går mere end 2000 år tilbage – oplev disse unikke vine fra et af Europas oversete vinlande. Dúzsi Tamás Winery er ikke officielt godkendt som økologisk vinproducent, men er under omlægning til økologi og håber på at få godkendelsen i 2021.

Når man taler om Ungarn, må man ikke glemme de fineste dessertvine fra Tokaj. Ved siden af dessertvine, bliver der produceret fantastisk hvidvin på Furmint og andre ungarske druetyper. Vinhuset Gróf Degenfeld blev etableret i 1857 og siden 2009 beskæftiger de sig med økologisk dyrkning på 35 ha. De vil præsentere de fineste hvide- og dessertvine man kan drømme om fra Tokaj-område.

Vi disker op med dejlige anretninger og hele 8 gode vine. Vine som du i øvrigt kan bestille hjem og nyde.

Pris kr 300,- (medlemmer får 10 % rabat)

 

Mandag lukket

Tirsdag, Onsdag & Torsdag: Kl. 15 - 22

Fredag: Kl. 14 – 23

Lørdag: Kl. 13 – 23

Søndag lukket

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Tlf.: 21 76 90 00

Bliv bedre end dine venner til vin...

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset. 

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering - og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 6-8 typiske vine. Vi serverer lidt brød og måske lidt charcuterie, pølse, ost, eller sødt - alt efter hvordan det understøtter smagningen. Det udgør det dog ikke for et helt måltid. Til Mad og Vin Modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin. 

Undervisere

Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen & Otto Neubert vi er begge 'wein-smækkere' og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi blev begge uddannet Sommelier på Vinakademiet i juni 2019.

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet

  • Historie
  • Lovgivning
  • Klima
  • Regioner
  • Druekarakteristika
  • Vinifikation (det der sker i kælderen)

og meget andet.

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 450 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Emilie skriver i øvrigt meget om vin og er ved at udarbejde en masse spændende undervisnings-materiale for forskellige projekter, som hun arbejder på. Derudover ejer hun et lille vinimportfirma, som hedder Dekadent. Og Otto er ejer af Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin - dagen lang.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Undervisningsplan

8 moduler er ganske omfattende. Men hvad skulle vi ellers få de mørke timer til at gå med? Ofte er det også svært at kunne afse tid hver gang og derfor har vi prøvet at tilrettelægge undervisningen således at du kan vælge dig ind på 1 af 2 identiske hold. Det vil sige, at misser du et hold i oktober - ja så kan du måske bedre afse tid til det i november?

Vi mødes hver gang kl 18:30 og undervisningen tager 2:30 til 3:00 timer.

Således ser undervisningsplanen ud:

Modul 1 – Grundlæggende om vin

Vi taler om vinens historie og udbredelse. Vindruen og de forskellige druesorter. Klima og jordbundens betydning for smagen. Vinifikation – det der sker i kælderen. Vinkategorisering og -klassificering – og nej det er ikke kedeligt når vi også smager på vinen …

  • Hold 1 – den 8. oktober 2019
  • Hold 2 – den 22. oktober 2019
Modul 2 – Italien

Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Toscana med flere og smager på flere kendte druer fra de populære regioner.

  • Hold 1 – den 29. oktober 2019
  • Hold 2 – den 23. oktober 2019
Modul 3 - Frankrig

Frankrig var den ubestridt største vineksportør – men så sprængte de nogle atoller i luften og sank et Greenpeace skib – så var det slut på det eventyr. Men Frankrig er stadig vinens nestor og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men hvad er forskellen på de enkelte områder og hvordan kan vi kende forskel på dem?

  • Hold 1 – den 9. oktober 2019
  • Hold 2 – den 12. november 2019
Modul 4 - Mousserende vine

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne – der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne…

  • Hold 1 – den 31. oktober 2019
  • Hold 2 – den 13. november 2019
Modul 5 - Tyskland & Østrig

Tyskland & Østrig er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem.

  • Hold 1 – den 19. november 2019
  • Hold 2 – den 14. januar 2020
Modul 6 - Spanien & Portugal

Spanien & Portugal er et kæmpe landbrugsareal og blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og en hel del lidt ligegyldige vine. Vinene er meget forskellige og præget af havene, jordbunden, bjergene, lagringsmetoder. Vi tager en tur om cava, portvin, grøn vin og meget andet.

  • Hold 1 – den 20. november 2019
  • Hold 2 – den 15. januar 2020
Modul 7 - Amerika og Orienten

Amerika og Orienten er et kæmpe område som vi skal have afdækket på ganske få timer. Men vi har en plan og vi får smagt på nogle af de kendteste og typiske stilarter fra de såkaldt oversøiske områder.Lige fra Washington til New Zealand.

  • Hold 1 – den 21. januar 2020
  • Hold 2 – den 4. februar 2020
Modul 8 - Mad & Vin

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?
Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

  • Hold 1 – den 22. januar 2020
  • Hold 2 – den 5. februar 2020

Tilmelding og klippekort

Lektionerne er opbygget som 2 ens hold på 8 moduler. Det giver dig fleksibilitet til at vælge hvor mange moduler du vil tage, hvad der er mest interessant for dig - og den optimale dato.

Tilmelding foregår ved at du køber et klippekort. Det giver dig adgang til et antal hold. Herefter vælger du så hvilke hold du vil deltage på. Du behøver ikke vælge alle hold når du køber klippekortet, men det er selvfølgelig det bedste, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Pris

  • Pris for medlemmer er kr. 315,- per hold
  • Pris for ikke-medlemmer er kr. 350,- per hold

Rabat

Ved tilmelding til flere hold har du mulighed for at opnå rabat - rabatten er den samme, hvad enten du er medlem eller ikke.

  • 3 hold - 5 %
  • 5 hold - 10 %
  • 8 hold - 15 % (hele pakken)

Venteliste

Alle hold har 30 pladser og vi tillader venteliste, så der er altså også mulighed for at være stand-by. Seneste afmeldings-mulighed er 36 timer før. Altså dagen før kl 10:30. Du får selvfølgelige en påmindelse.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et hold, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte holdet.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser

Tilmelding og køb af klippekort

Når du har købt et klippekort, får du tilsendt en kode, som giver dig adgang til vores holdtilmeldings-modul. Her kan du også fortryde hold samt checke evt ventelister.

Vi glæder os til at dele viden om vin med dig!

Bliv bedre end dine venner til vin...

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset. 

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering - og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 6-8 typiske vine. Vi serverer lidt brød og måske lidt charcuterie, pølse, ost, eller sødt - alt efter hvordan det understøtter smagningen. Det udgør det dog ikke for et helt måltid. Til Mad og Vin Modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin. 

Undervisere

Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen & Otto Neubert vi er begge 'wein-smækkere' og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi blev begge uddannet Sommelier på Vinakademiet i juni 2019.

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet

  • Historie
  • Lovgivning
  • Klima
  • Regioner
  • Druekarakteristika
  • Vinifikation (det der sker i kælderen)

og meget andet.

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 450 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Emilie skriver i øvrigt meget om vin og er ved at udarbejde en masse spændende undervisnings-materiale for forskellige projekter, som hun arbejder på. Derudover ejer hun et lille vinimportfirma, som hedder Dekadent. Og Otto er ejer af Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin - dagen lang.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Undervisningsplan

8 moduler lyder af meget, men hvad skulle du ellers få de mørke timer til at gå med? Ofte er det også svært at kunne afse tid hver gang og derfor har vi prøvet at tilrettelægge undervisningen således, at du kan vælge dig ind på 1 af 2 identiske hold. Det vil sige, at misser du et hold i oktober - ja så kan du måske bedre afse tid til det i november?

Vi mødes hver gang kl 18:30 og undervisningen tager 2:30 til max 3 timer.

Således ser undervisningsplanen ud:

Modul 1 – Grundlæggende om vin

Vi taler om vinens historie og udbredelse. Vindruen og de forskellige druesorter. Klima og jordbundens betydning for smagen. Vinifikation – det der sker i kælderen. Vinkategorisering og -klassificering – og nej det er ikke kedeligt når vi også smager på vinen …

  • Hold 1 – den 8. oktober 2019
  • Hold 2 – den 22. oktober 2019
Modul 2 – Italien

Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Toscana med flere og smager på flere kendte druer fra de populære regioner.

  • Hold 1 – den 29. oktober 2019
  • Hold 2 – den 23. oktober 2019
Modul 3 - Frankrig

Frankrig var den ubestridt største vineksportør – men så sprængte de nogle atoller i luften og sank et Greenpeace skib – så var det slut på det eventyr. Men Frankrig er stadig vinens nestor og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men hvad er forskellen på de enkelte områder og hvordan kan vi kende forskel på dem?

  • Hold 1 – den 9. oktober 2019
  • Hold 2 – den 12. november 2019
Modul 4 - Mousserende vine

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne – der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne…

  • Hold 1 – den 31. oktober 2019
  • Hold 2 – den 13. november 2019
Modul 5 - Tyskland & Østrig

Tyskland & Østrig er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem.

  • Hold 1 – den 19. november 2019
  • Hold 2 – den 14. januar 2020
Modul 6 - Spanien & Portugal

Spanien & Portugal er et kæmpe landbrugsareal og blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og en hel del lidt ligegyldige vine. Vinene er meget forskellige og præget af havene, jordbunden, bjergene, lagringsmetoder. Vi tager en tur om cava, portvin, grøn vin og meget andet.

  • Hold 1 – den 20. november 2019
  • Hold 2 – den 15. januar 2020
Modul 7 - Amerika og Orienten

Amerika og Orienten er et kæmpe område som vi skal have afdækket på ganske få timer. Men vi har en plan og vi får smagt på nogle af de kendteste og typiske stilarter fra de såkaldt oversøiske områder.Lige fra Washington til New Zealand.

  • Hold 1 – den 21. januar 2020
  • Hold 2 – den 4. februar 2020
Modul 8 - Mad & Vin

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?
Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

  • Hold 1 – den 22. januar 2020
  • Hold 2 – den 5. februar 2020

Tilmelding og klippekort

Lektionerne er opbygget som 2 ens hold på 8 moduler. Det giver dig fleksibilitet til at vælge hvor mange moduler du vil tage, hvad der er mest interessant for dig - og den optimale dato.

Tilmelding foregår ved at du køber et klippekort. Det giver dig adgang til et antal hold. Herefter vælger du så hvilke hold du vil deltage på. Du behøver ikke vælge alle hold når du køber klippekortet, men det er selvfølgelig det bedste, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Pris

  • Pris for medlemmer er kr. 315,- per hold
  • Pris for ikke-medlemmer er kr. 350,- per hold

Rabat

Ved tilmelding til flere hold har du mulighed for at opnå rabat - rabatten er den samme, hvad enten du er medlem eller ikke.

  • 3 hold - 5 %
  • 5 hold - 10 %
  • 8 hold - 15 % (hele pakken)

Tilmelding og køb af klippekort

Når du har købt et klippekort, får du tilsendt en kode, som giver dig adgang til vores holdtilmeldings-modul. Her kan du også fortryde hold samt checke evt ventelister.

Vi glæder os til at dele viden om vin med dig!

Venteliste

Alle hold har 30 pladser og vi tillader venteliste, så der er altså også mulighed for at være stand-by. Seneste afmeldings-mulighed er 36 timer før. Altså dagen før kl 10:30. Du får selvfølgelige en påmindelse.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et hold, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte holdet.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser