Vinøs vinskole
Nye Corona-venlige hold!

Bliv bedre til vin end dine venner
NU MED NYE VINSKOLE HOLD I APRIL!
Det er svært at køre en vinskole i corona lockdown – og da det ser ud til, at vi nok skal bruge et par måneder på at passe ekstra meget på hinanden, så har vi opfundet en ny måde at afvikle Vinøs vinskole.
På udvalgte fredage i april tilbyder vi, at du kan deltage på ‘vinskolen i vin-duet’. Vi har skåret områderne lidt til, så du får en mere koncenteret undervisning
- Du får udleveret de vine vi skal smage. Du kan også bestille levering i Storkøbenhavn, Roskilde og Nordsjælland.
- Du logger ind på Vinøs Vinskole og så vil vi gennemføre skolen i sikker afstand for hinanden.
- Du får din egen vin-notes bog, så du kan huske hvad du har lært og øve dig.
Du kan også bestille en take away anretning, så du har noget at spise til eller bagefter (kun til udlevering fra Vinøs).
Generelt:
Du kan gennemføre alle hold uden forudgående kendskab til vin. Der er masser af hold og vi opfinder nye med tiden. Det lyder måske overvældende, men emnet vin er så omfangsrigt og spændende, at man aldrig bliver helt færdig med at nørde. Det vil nok være svært at afse tid hver gang – og nogen gange kan du være heldig at vi gentager et hold og samler op på dem, der ikke nåede sidste gang.
Du bestemmer selv, hvor mange hold, du vil tilmeldes. Og hvert hold kan også stå helt alene.
- Afholdes som online on demand vinskole
-
Du får udleveret 7-8 vine til smagningen
-
Vi sender et link med optagelse af vinskolen.
-
Du smager, og vi fortæller om emnet – og måske kigger en gæst forbi og fortæller om sin vin 🙂
-
Og du får et smageark, så du kan huske hvad du har lært.
Således ser undervisningsplanen ud:
Naturvine 15-16-17 april
Vinøs er #klimatossede og fokuserede på bæredygtighed. Kan du ikke lide naturvine, så er dette også lige noget for dig. Vinskolen bliver fyldt med masser af hippy-dippy vine, orangevine, flygtige syrer, Mouse, Brett, Maria Thun, Rudolf Steiner og hvad har vi. Men ikke mindst en masse fantastiske vine, som gør det fantastiske for smagsløgene og ikke mindst miljøet!
- Afholdes som online on demand vinskole
-
Du får udleveret 7-8 vine til smagningen
-
Vi sender et link med optagelse af vinskolen.
-
Du smager, og vi fortæller om emnet – og måske kigger en gæst forbi og fortæller om sin vin 🙂
-
Og du får et smageark, så du kan huske hvad du har lært.
Sydlige Frankrig AFVENT NY DATO
Har du styr på højre og venstre bred i Bordeaux – og hvordan er lige din viden om de Côtes du Rhône og de 53 Villages og hvorfor hedder det Côtes Catallanés i Frankrig? Frankrig er også stadig druernes ophavsland og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men nu disker Jesper op med spændende franske fristelser og særligheder på de enkelte områder, druer og produktionsmetoder…
Datoer:
Tyskland & Østrig AFVENT NY DATO
Tyskland & Østrig er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem – har du haft næsen i en Spätburgunder, en Zweigelt eller hvad med Blaufränkisch?
Datoer:
Grundlæggende om vin AFVENT NY DATO
– vinens historie og udbredelse (og så smager vi)
– vindruen og de forskellige druesorter (og så smager vi)
– klima og jordbundens betydning for smagen (og så smager vi)
– vinifikation – det der sker i kælderen (og så smager vi)
– Balance-Længde-Intensitet-Kompleksitet (og så smager vi)
– vinkategorisering og -klassificering (og så smager vi)

Datoer:
- fredag den 15. januar
Spanien AFVENT NY DATO
Spanien og Spaniens øer er blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og meget forskellige vine præget af klimaet, havene, jordbunden, bjergene og lagringsmetoder. Vi tager en tur omkring den iberiske halvø og smager på fadlagrede tempranillos og saltfriske albarino’s. Og så skal vi møde en fantastisk vinmager, der sætter fokus på biodiversitet og naturlighed.
Datoer:
Sydamerika AFVENT NY DATO
Syd Amerika strækker sig tuuusindvis af kilometer langs Andes bjergene og producerer en stor del af det kæmpe vin-konsum på bag-in-box, men faktisk også virkelig flotte vine på både lokale og internationale druer – vi siger Wow-Alpaca og byder indenfor til endnu en spændende vinskole. og så siger vi hej til Jonas Tofterup, Danmarks eneste Master of Wine, som præsenterer nogle dejlige chilenske vine…
Datoer:
Sydafrika AVENT NY DATO
Sydafrika er det smukkeste vinland og producerer masser af fantastiske vine, som bare venter på at blive opdaget. Vi tager en tur omkring Western Cape og smager os igennem dejlige klassiske druer og helt sikkert en dejlig pinotage og chenin blanc
- Afholdes som online on demand vinskole
-
Du får udleveret 7-8 vine til smagningen
-
Vi sender et link med optagelse af vinskolen.
-
Du smager, og vi fortæller om emnet – og måske kigger en gæst forbi og fortæller om sin vin 🙂
-
Og du får et smageark, så du kan huske hvad du har lært.
Koldt vs varmt klima AFVENT NY DATO
Klimaet spiller en enorm rolle for en vins stil og kvalitet. Vi smager os igennem en række vine på samme druesort fra henholdsvist et køligt og et varmt klima og ser på, hvilke forskelle dette giver i vinen samt hvordan disse egenskaber kan udnyttes af vinmageren.
Italien AFVENT NY DATO
Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Og der er +520 forskellige, godkendte druer – så der er rigeligt at vælge imellem. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Sicilien og Puglia. Vi snakker om SuperToscanere med flere og smager på flere kendte, som ukendte druer fra de populære regioner.
På udvalgte fredage i januar og februar tilbyder vi, at du kan deltage på ‘vinskolen i vin-duet’. Du kan så invitere din ‘boble’ med hjem og nyde med…
– Du får udleveret de vine vi skal smage
– Du logger ind på Vinøs Vinskole og så vil vi gennemføre skolen i sikker afstand for hinanden
– Du får din egen vin-notes bog, så du kan huske hvad du har lært og øve dig.
Og så kan du bestille lidt god mad med hjem.
Vi deler viden om vin!
Datoer:
- onsdag den den 5. februar 2021
Australien & New Zealand AFVENT NY DATO
Antipoderne, på den anden side af jorden, med enorme forskelle i klima, druer, terroir og vinstile. Bliv mester i Australiens brølende Shiraz, New Zealands burgundiske Pinot Noir eller berømte Sauvignon Blanc – i mens vi suser tusindvis af kilometer til den anden ende af jorden. Krydret med personlige rejse- og smagsoplevelser fra Ottos rejser…
Nordamerika AFVENT NY DATO
Nord Amerika Howdy Cowboy! Prærien er et kæmpe vinområde, hvor vi skal smage på nogle af de kendeste og typiske stilarter – lige fra fuldfede Napa Cab’s til flotte og elegante Chardonnays. Og selv om både moviestars og ishockey spillere, kan blive vinmagere i Guds eget land – så smager det Just Great!
På udvalgte fredage i januar og februar tilbyder vi, at du kan deltage på ‘vinskolen i vin-duet’. Du kan så invitere din ‘boble’ med hjem og nyde med…
– Du får udleveret de vine vi skal smage
– Du logger ind på Vinøs Vinskole og så vil vi gennemføre skolen i sikker afstand for hinanden
– Du får din egen vin-notes bog, så du kan huske hvad du har lært og øve dig.
Og så kan du bestille lidt god mad med hjem.
Vi deler viden om vin!
Datoer:
- fredag den 29. januar 2021
Orangevin AFVENT NY DATO
Datoer:
Bobler, bobler, bobler AFVENT NY DATO
Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne – der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne… Det bliver helt sikkert en boblende oplevelse!
Datoer:
- AFVENT NY DATO
Frankrig AFVENT NY DATO
Har du styr på højre og venstre i Loire eller op og ned i Alsace? Hvilken drue dominere på højre bred i Bordeaux – og hvordan er lige din viden om de 10 Cru’er i Beaujolais og hvorfor er der over 100 appellationer i Bourgogne? Frankrig er også stadig druernes ophavsland og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men nu disker Otto op med spændende franske fristelser og særligheder på de enkelte områder, druer og produktionsmetoder… Og hvor finder vi lige de nye spændende vine fra Bourgogne, Alsace, Beaujolais og og og….?
– Du får udleveret de vine vi skal smage
– Du logger ind på Vinøs Vinskole og så vil vi gennemføre skolen i sikker afstand for hinanden
– Du får din egen vin-notes bog, så du kan huske hvad du har lært og øve dig.
Og så kan du bestille lidt god mad med hjem.
Vi deler viden om vin!
Datoer: fredag den 22. januar 2021
Mad & Vin AFVENT NY DATO
Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Hvem vælger vinen til maden hjemme hos dig? Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?
Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.
Datoer:
- AFVENT NY DATO
Tilmelding og klippekort
Lektionerne består af forskellige emner, som tager udgangspunkt i teknikker, lande, druer, m.v. Det giver dig fleksibilitet til at vælge hvor mange hold du vil tage, hvad der er mest interessant for dig – og den optimale dato.

Tilmelding foregår ved at du køber et klippekort. Det giver dig adgang til et antal hold. Herefter vælger du så hvilke hold du vil deltage på. Du behøver ikke vælge alle hold når du køber klippekortet. Du kan bare have klippene stående på kontoen, men det er selvfølgelig det bedste, hvis du vil være sikker på at få en plads.
Pris
- Pris for medlemmer er kr. 360,- per hold
- Pris for ikke-medlemmer er kr. 400,- per hold
- Ekstra vinsæt til dine gæster/boble er kr 250,- per sæt (Købes på vinshoppen)
Er du ikke medlem, så kan du læse mere om det her: Vinøs Medlemsklub.
Rabat
Ved tilmelding til flere hold har du mulighed for at opnå rabat – rabatten er den samme, hvad enten du er medlem eller ikke.
- 3 moduler – 5 %
- 5 moduler – 10 %
- 8 eller flere moduler – 15 %
Vi glæder os til at dele viden om vin med dig!
Tilmelding og køb af klippekort
Når du har købt et klippekort, får du tilsendt en kode, som giver dig adgang til vores tilmeldings-modul. Her kan du også fortryde moduler samt checke evt ventelister.
Venteliste
Der er pt ingen ventelister.
Safe to visit
Det foregår jo hjemme hos dig selv, så vi antager at det har du styr på 🙂
Vinøs overholder alle retningslinjer for en sikker overholdelse af sundhedsstyrelsens anbefalinger. Altså minimum 7,5 kvadratmeter per person og 2 meters afstand i mellem kunderne.
Aflysning
Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et modul, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte modulet.
Øvrige betingelser
Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser
Bliv bedre til vin end dine venner …
OBS! Under lockdown foregår undervisningen online – i din egen ‘boble’. Nu med mulighed for flere deltagere i dit eget hjem.
På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.
Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset.
Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.
Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning
Vi smager hver gang på 6-8 typiske vine. Vi serverer lidt brød og måske lidt charcuterie, pølse, ost, eller sødt – alt efter hvordan det understøtter smagningen. Det udgør det dog ikke for et helt måltid. Til Mad og Vin modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).
Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin.

Undervisere
Hvem er underviserne?
Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen, Jesper Bo Bendtsen & Otto Neubert vi er alle ‘wein-smækkere’ og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi er vinuddannede og vi har bl.a. læst Sommelier på Vinakademiet , WSET (Wine and Spirits Education Trust) Level 3.
Jesper er partner på Vinøs og skriver i øvrigt meget om vin og har bl.a. anmeldt + 2.000 vine på websitet smagpaavin.dk.
Emilie er ved at udarbejde en masse spændende undervisnings-materiale for forskellige projekter, som hun arbejder på. Derudover ejer hun et lille vinimportfirma, som hedder Dekadent.
Otto er også partner på Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin – dagen lang.
Hvad er Sommelier uddannelsen?
Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet:
- Undervisning og introduktion til vinfremstilling og vinplanten
- Detaljeret viden om alle de vigtigste vindistrikter, druesorter, vintyper og -stilarter samt forskellige landes vinlove
- Introduktion til og undervisning i systematisk at bedømme og beskrive vin
- Vindefekter. Hvad dækker det over og hvordan de genkendes
- Vinmenuer – mad & vin i kombination
- Sommelierens rolle
- Basisviden om øl
- Basisviden om de vigtigste typer spiritus og teori om destillering
Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag, der både indeholder en teoretisk del og en praktisk del (blindsmagning).
En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 500 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.
Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.
Vinøs vinbar & vinhandel
Vinøs åbningstider
Tirsdag til torsdag: Kl. 17 til 22
Fredag & Lørdag: Kl. 15 til 23
Take Away åbningstider
Torsdag til lørdag: Kl. 17 til 21
Vinhandel åbningstider
Tirsdag til torsdag: Kl. 15 til 19
Fredag: Kl. 13 til 19
Lørdag: Kl. 12 til 19
Webdesign: CopenGraphics
Skriv til os
Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S
Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os
Mail: velkommen@vinos2300.dk