Vinøs vinskole
Nye vin-venlige hold!

Tematiske vinsmagninger

Hvordan foregår det? Helt enkelt forklaret… Du ser på vinen og stikker næsen i glasset. Så smager du en masse vine imens vi fortæller om emnet.

Meget er krydret med egne oplevelser og besøg på vingårde, så det er ikke kun teori. Oplevelsen er i højsædet. Og så får du et smage ark samt en notesbog, så du kan huske hvad du har lært.

Vi starter hvert hold kl 19:00. Således ser undervisningsplanen ud:

XTRA! Portvine den 8. december

Ikke et år på Vinøs uden portvinssmagning! Men i år er der noget nyt på bordet – og i år kan du møde Krohn- et gammelt, traditionsbundet og højt respekteret portvinshus.. Her skal vi smage deres specialiteter i tawnies og hvide ports. Vi smager – 8 forskellige glas – dejlige portvine.

Vi ses den 3. november kl 19:00

Pris kroner 375,-
Medlemmer kun kroner 340,-

Klik på denne boks for at booke

 

Vin for øvede den 13. december
Årets sidste vinskole!
Emilie går et spadestik dybere i vinificeringen og nørder en smule, men du behøver ikke vide noget om vin for at deltage i den øvede vinskole!

Bl.a. klimaet spiller en enorm rolle for en vins stil og kvalitet. Vi smager os igennem en række vine på samme druesort fra henholdsvis et køligt og et varmt klima og ser på, hvilke forskelle dette giver i vinen samt hvordan disse egenskaber kan udnyttes af vinmageren.

På den øvede del får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Bliv bedre til vin end dine venner …

Vi ses den 1 december

Pris kroner 375,-
Medlemmer kun kroner 340,-

Klik på denne boks for at booke

Generelt:
Du kan gennemføre alle hold uden forudgående kendskab til vin. Der er masser af hold og vi opfinder nye med tiden. Det lyder måske overvældende, men emnet vin er så omfangsrigt og spændende, at man aldrig bliver helt færdig med at opleve. Det vil nok være svært at afse tid hver gang – og nogen gange kan du være heldig at vi gentager et hold og samler op på dem, der ikke nåede sidste gang.

Du bestemmer selv, hvor mange hold, du vil tilmeldes. Og hvert hold kan også stå helt alene.

viglione

Bliv bedre til vin end dine venner …

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset.

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 7-8 typiske vine. Til Mad og Vin modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin.

Hvordan kommer jeg med?

Du booker bare plads på det hold der passer dig bedst. Hvert hold består af forskellige emner, som tager udgangspunkt i de lokale teknikker, lande, druer, appellationer, m.v. Du kan selv vælge hvor mange hold du vil tage og hvad der er mest interessant for dig.

Priser

Priserne varierer fra hold til hold, da nogle af vinene simpelthen er noget dyrere end andre. Men det er altid billigst for medlemmerne.

Er du ikke medlem? Der er masser af medlemsfordele – Du får rabat på vinskolen, køb i vinhandlen, køb i baren og så får du Månedens Glas hver måned i 6 måneder – for kun kr 150,- Du læse mere om det her: Vinøs Medlemsklub.

Undervisere

Hvem er underviserne?

Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen & Otto Neubert vi er begge ‘wein-smækkere’ og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi er vinuddannede og vi har bl.a. læst Sommelier på Vinakademiet, WSET (Wine and Spirits Education Trust) Level 3.

Emilie har undervist flere gange på vinskolen og er ved at uddanne sig til DipWSET (2 årig uddannelse – det næsthøjeste niveau). Og så blev hun nummer 3 i DM i blindsmagning i 2021

Otto er også partner på Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin – dagen lang.

Hvad er Sommelier uddannelsen?

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet:

  • Undervisning og introduktion til vinfremstilling og vinplanten
  • Detaljeret viden om alle de vigtigste vindistrikter, druesorter, vintyper og -stilarter samt forskellige landes vinlove
  • Introduktion til og undervisning i systematisk at bedømme og beskrive vin
  • Vindefekter. Hvad dækker det over og hvordan de genkendes
  • Vinmenuer – mad & vin i kombination
  • Sommelierens rolle
  • Basisviden om øl
  • Basisviden om de vigtigste typer spiritus og teori om destillering

Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag, der både indeholder en teoretisk del og en praktisk del (blindsmagning).

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 500 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Godt at vide

Vinøs overholder alle retningslinjer for en sikker overholdelse af sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et hold, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte modulet. Aflyser vi, så er der selvfølgelig fuld returret.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser

Grundlæggende om vin den 15. september

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Bliv fortrolig med det du har i glasset og hvorfor du lige nøjagtig kan lide den vin.

Og ja, vi drikker vin på vinskolen! Der serveres 8 forskellige…

Bliv bedre til vin end dine venner…

Vi ses den 15. september kl 19:00

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 355,-

Klik på denne boks for at booke

Italien den 21. september

Otto er lige vendt hjem fra Piemonte og Veneto – så mon ikke der kommer et par vinhistorier derfra? Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Og der er +520 forskellige, godkendte druer – så der er rigeligt at vælge imellem. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Sicilien og Puglia. Vi snakker om SuperToscanere med flere og smager på flere kendte, som ukendte druer fra de populære regioner.

Vi ses den 21. september kl 19:00

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 355,-

Klik på denne boks for at booke

kVINde til kVINde den 28. september
Indenfor vinbranchen er det almindeligt kendt at kvinder fra naturens hånd er dygtigere vinsmagere end mænd. Alligevel lader vi stadig for langt det meste mændene om at vælge, købe og udtale sig om vin. Hvordan kan det mon være? Min opfattelse er, at mange mænd har en naturlig selvsikkerhed – de udtaler sig gerne – også af og til om emner, de ikke nødvendigvis har indgående kendskab til. Modsat er min fornemmelse at vi kvinder helst vil forstå et emne – grundigt – inden vi udtaler os om det i andres påhør.

Så, kære kvinde – dig, der elsker vin, men måske mere har drukket det end decideret smagt på det. Dig, der har ladet mændene om at udbrede sig om jordbundsforhold og noter af cigarkasse – den her er til dig: I et trygt forum under afslappede forhold udstyrer jeg dig med værktøjer til at smage på, tale om og forstå, hvad der er i glasset. Hvis du har lyst, vil jeg give dig et indblik i vinens magi – kvinde til kvinde.

Jeg håber vi ses den 28. september

Kærlig hilsen,


Emilie Aabye-Hansen
Sommelier og vinelsker

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 355,-

Klik på denne boks for at booke

Natur- og Orangevin den 5. oktober

Vinøs er #klimatossede og fokuserede på bæredygtighed. Kan du ikke lide naturvine, så er dette også lige noget for dig. Vinskolen bliver fyldt med masser af hippy-dippy vine, orangevine, flygtige syrer, Mouse, Brett, Maria Thun, Rudolf Steiner og hvad har vi. Men ikke mindst en masse fantastiske vine, som gør det fantastiske for smagsløgene og ikke mindst miljøet!

Vi ses den 5. oktober

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 355,-

Klik på denne boks for at booke

Spanien den 12. oktober

Spanien og Spaniens øer er blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og meget forskellige vine præget af klimaet, havene, jordbunden, bjergene og lagringsmetoder. Vi tager en tur omkring den iberiske halvø og smager på sprudlende cava, saltfrisk albarino og fadlagrede tempranillos.

Vi ses den 12. oktober

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 355,-

Klik på denne boks for at booke

Champagnebobler den 13. oktober

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Vi dykker ned i Champagne og bliver berusende glade over de dejlige dråber. Det bliver helt sikkert en boblende oplevelse!

Vi ses den 13. oktober

Pris kroner 435,-
Medlemmer kun kroner 395,-

Klik på denne boks for at booke

Bourgogne & nord Frankrig den 26. oktober

Hvorfor er der over 100 appellationer i Bourgogne? Hvorfor er det så dyrt og hvorfor smager det så godt? Har du styr på højre og venstre i Loire eller op og ned i Alsace – og hvordan er lige din viden om de 10 Cru’er i Beaujolais…

Otto disker op med spændende franske fristelser og særligheder på de enkelte områder, druer og produktionsmetoder… Og hvor finder vi lige de nye spændende vine fra Bourgogne, Alsace, Beaujolais og og og….? Men mest fra Bourgogne…

Vi ses den 26. oktober

Pris kroner 435,-
Medlemmer kun kroner 395,-

Klik på denne boks for at booke

 

Mad & Vin den 27. oktober

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Hvem vælger vinen til maden hjemme hos dig? Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?

Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

Der er rigeligt med mad og rigeligt med vin 🙂

Det er den 27. oktober kl 19:00

Pris kroner 495,-
Medlemmer kun kroner 450,-

Klik på denne boks for at booke

 

Bordeaux & syd Frankrig den 2. november

Har du styr på højre og venstre bred i Bordeaux – og hvordan er lige din viden om de Côtes du Rhône og de 53 Villages og hvorfor hedder det Côtes Catallanés i Frankrig?

Men det handler mest om det hæderkronede Bordeaux!

Vi ses den 3. november kl 19:00

Pris kroner 435,-
Medlemmer kun kroner 395,-

Klik på denne boks for at booke

 

Portvine den 3. november

Ikke et år på Vinøs uden portvinssmagning! Men i år er der noget nyt på bordet – og i år kan du møde Krohn- et gammelt, traditionsbundet og højt respekteret portvinshus.. Her skal vi smage deres specialiteter i tawnies og hvide ports. Vi smager – 8 forskellige glas – dejlige portvine.

Vi ses den 3. november kl 19:00

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 360,-

Klik på denne boks for at booke

 

Dessertvine og søde sager den 9. november

Glem kalorietælleren derhjemme…. Dette er alt for sødt til dig – men hvis du alligevel har en sød tand – så glæd dig til de søde vine på sherry- og vin doux naturel metoden – botrytiserede og senhøstede vine og måske lidt flere. Og så er der sødt til 🙂

Vi ses den 9. november kl 19:00

Pris kroner 425,-
Medlemmer kun kroner 475,-

Klik på denne boks for at booke

 

Vin for øvede den 1. december
Du behøver ikke vide noget om vin for at deltage i den øvede vinskole!
Vi går et spadestik dybere i vinificeringen og nørder en smule. Så hvis du mener at du har styr på basis om vin, så kan du med fordel blive beriget med lidt mere.

Bl.a. klimaet spiller en enorm rolle for en vins stil og kvalitet. Vi smager os igennem en række vine på samme druesort fra henholdsvis et køligt og et varmt klima og ser på, hvilke forskelle dette giver i vinen samt hvordan disse egenskaber kan udnyttes af vinmageren.

På den øvede del får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Bliv bedre til vin end dine venner …

Vi ses den 1 december

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 355,-

Klik på denne boks for at booke

Tyskland - afvent ny dato

Tyskland er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem – har du haft næsen i en Spätburgunder, en Lemberger eller hvad med Müller Thurgau?

 

Østrig & Ungarn afvent ny dato

Har du hørt om Grüner Veltliner, Harslévelú, Blaufränkisch, Bikaver, Villany Franc, Tokaj? De kommer fra Østrig Ungarn. Det var engang et stort kejserdømme, som led sit endeligt ved indledningen af den 1 verdenskrig. Og siden blev Østrig involveret i en kedelig kølervæske skandale. Og Ungarn kom siden fri af det gamle Sovjet og ud af skyggen.

Mihaly kommer og forklarer om Ungarn – og Otto introducerer dig til Østrig  Så ikke noget at sige til at der ikke har været stor fokus på vine herfra.

Men det er et utroligt spændende univers af lette til middelfyldige og søde vine, som overrasker og smager fantastisk.

Vi ses den …

Pris kroner 375,-
Medlemmer kun kroner 340,-

Klik på denne boks for at booke

Sydafrika - afvent ny dato

Sydafrika er det smukkeste vinland og producerer masser af fantastiske vine, som bare venter på at blive opdaget.

Sydafrikanske vinmagere har taget vinproduktion til nye højder og er i dag i blandt eliten, men det har været op af bakke i mange år og det skal vi også lige tale om…

Vi tager en tur omkring Western Cape og smager os igennem dejlige klassiske druer og helt sikkert en dejlig pinotage og chenin blanc

  • xxx 2022
Sydamerika - afvent ny dato

Syd Amerika strækker sig tuuusindvis af kilometer langs Andes bjergene og producerer  en stor del  af det kæmpe vin-konsum på bag-in-box, men faktisk også virkelig flotte vine på både lokale og internationale druer – vi siger Wow-Alpaca og byder indenfor til endnu en spændende vinskole. og så siger vi hej  til Jonas Tofterup, Danmarks eneste Master of Wine, som præsenterer nogle dejlige chilenske vine…

  • xxx 2022
Nordamerika afvent ny dato

Nord Amerika Howdy Cowboy! Prærien er et kæmpe vinområde, hvor vi skal smage på nogle af de kendeste og typiske stilarter – lige fra fuldfede Napa Cab’s til flotte og elegante Chardonnays. Og selv om både moviestars og ishockey spillere, kan blive vinmagere i Guds eget land – så smager det Just Great!

Australien & New Zealand - afvent ny dato

Antipoderne, på den anden side af jorden, med enorme forskelle i klima, druer, terroir og vinstile. Bliv mester i Australiens brølende Shiraz, New Zealands burgundiske Pinot Noir eller berømte Sauvignon Blanc – i mens vi suser tusindvis af kilometer til den anden ende af jorden. Krydret med personlige rejse- og smagsoplevelser fra Ottos rejser…

Vinøs vinbar & vinhandel

Vinøs åbningstider
Tirsdag til torsdag: kl. 15 til 22
Fredag: kl. 13 til 23
Lørdag: kl 12 til 23
Søndag: kl. 14 til 20
Mandag: lukket

 

 

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Mail: velkommen@vinos2300.dk