Vinøs vinskole
Nye vin-venlige hold!

Bliv bedre til vin end dine venner

NU MED NYE VINSKOLE HOLD!
Så er vi ude af lockdown – og nu kan vi afvikle Vinøs vinskole på baren igen. Vi starter den 23 september.

Hvordan foregår det? Vi skal først afsprittes udvortes og så skal vi have næsen i glasset. Vi smager 7-8 vine imens vi fortæller om emnet. Og du får et smageark samt en notesbog, så du kan huske hvad du har lært.

Generelt:
Du kan gennemføre alle hold uden forudgående kendskab til vin. Der er masser af hold og vi opfinder nye med tiden. Det lyder måske overvældende, men emnet vin er så omfangsrigt og spændende, at man aldrig bliver helt færdig med at nørde. Det vil nok være svært at afse tid hver gang – og nogen gange kan du være heldig at vi gentager et hold og samler op på dem, der ikke nåede sidste gang.

Du bestemmer selv, hvor mange hold, du vil tilmeldes. Og hvert hold kan også stå helt alene.

Vi starter hvert hold kl 19:00. Således ser undervisningsplanen ud:

Nordamerika den 30 november

Nord Amerika Howdy Cowboy! Prærien er et kæmpe vinområde, hvor vi skal smage på nogle af de kendeste og typiske stilarter – lige fra fuldfede Napa Cab’s til flotte og elegante Chardonnays. Og selv om både moviestars og ishockey spillere, kan blive vinmagere i Guds eget land – så smager det Just Great!

  • tirsdag den 30. november 2021
Orangevin den 8 december
Orange er det nye sort! Vi drikker mere og mere af det. Men hvad er det? Orangevin er i al enkelhed en hvidvin der er produceret som en rødvin. Det vil sige, at man lader skallerne ligge og hygge sig med mosten, som når man laver rødvin. Derved udtrækkes bl.a. farve fra de grønne skaller, aromaer og tanniner, som varierer, alt efter hvor længe man lader denne maceration vare. Det ændrer vinens karakter.
Vi smager hippy dippy orange vine – måske fra Umbrien, Baskerlandet, Sardinien, Rhône, Veneto, Manchuela, Rias Baixas – eller hvad vi nu lige har fundet i kælderen 🙂
  • onsdag den 8 december
Grundlæggende om vin 20 januar 2022
På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier. Bliv fortrolig med det du har i glasset og hvorfor du lige nøjagtig kan lide den vin.
Vi taler om:
– vinens historie og udbredelse (og så smager vi)
– vindruen og de forskellige druesorter (og så smager vi)
– klima og jordbundens betydning for smagen (og så smager vi)
– vinifikation – det der sker i kælderen (og så smager vi)
– Balance-Længde-Intensitet-Kompleksitet (og så smager vi)
– vinkategorisering og -klassificering (og så smager vi)
og nej det er ikke kun teori! Vi smager jo også på vinen 🙂
Bliv bedre til vin end dine venner …

Datoer:

  • torsdag den 23. september 2021
  • torsdag den 20. januar 2022
Sydamerika den 27 januar 2022

Syd Amerika strækker sig tuuusindvis af kilometer langs Andes bjergene og producerer  en stor del  af det kæmpe vin-konsum på bag-in-box, men faktisk også virkelig flotte vine på både lokale og internationale druer – vi siger Wow-Alpaca og byder indenfor til endnu en spændende vinskole. og så siger vi hej  til Jonas Tofterup, Danmarks eneste Master of Wine, som præsenterer nogle dejlige chilenske vine…

  • torsdag den 27 januar 2022
Sydafrika den 3 februar 2022

Sydafrika er det smukkeste vinland og producerer masser af fantastiske vine, som bare venter på at blive opdaget.

Sydafrikanske vinmagere har taget vinproduktion til nye højder og er i dag i blandt eliten, men det har været op af bakke i mange år og det skal vi også lige tale om…

Vi tager en tur omkring Western Cape og smager os igennem dejlige klassiske druer og helt sikkert en dejlig pinotage og chenin blanc

  • torsdag den 3 februar 2022
Naturvin den 10 februar 2022

Vinøs er #klimatossede og fokuserede på bæredygtighed. Kan du ikke lide naturvine, så er dette også lige noget for dig. Vinskolen bliver fyldt med masser af hippy-dippy vine, orangevine, flygtige syrer, Mouse, Brett, Maria Thun, Rudolf Steiner og hvad har vi. Men ikke mindst en masse fantastiske vine, som gør det fantastiske for smagsløgene og ikke mindst miljøet!

  • torsdag den 10 februar
Østrig & Ungarn den 24 februar 2022

Har du hørt om Grüner Veltliner, Harslévelú, Blaufränkisch, Bikaver, Villany Franc, Tokaj? De kommer fra Østrig Ungarn. Tidligere et stort kejserdømme, som led sit endeligt ved indledningen af den 1 verdenskrig. Ungarn kom siden fri af det gamle Sovjet og ud af skyggen. Og siden var Østrig involveret i en kedelig kølervæske skandale. Så ikke noget at sige til at der ikke har været stor fokus på vine herfra.

Men det er et utroligt spændende univers af lette til middelfyldige og søde vine, som overrasker og smager fantastisk.

  •  torsdag den 24 februar 2022
Sydlige Frankrig den 10 marts 2022

Har du styr på højre og venstre bred i Bordeaux – og hvordan er lige din viden om de Côtes du Rhône og de 53 Villages og hvorfor hedder det Côtes Catallanés i Frankrig? Frankrig er også stadig druernes ophavsland og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men nu disker Jesper op med spændende franske fristelser og særligheder på de enkelte områder, druer og produktionsmetoder…

 

Bobler, bobler, bobler den 3 marts 2022

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne – der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne… Det bliver helt sikkert en boblende oplevelse!

  •  torsdag den 3 marts 2022
Italien - afvent ny dato

Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Og der er +520 forskellige, godkendte druer – så der er rigeligt at vælge imellem. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Sicilien og Puglia. Vi snakker om SuperToscanere med flere og smager på flere kendte, som ukendte druer fra de populære regioner.

afvent ny dato

Koldt vs varmt klima den 17 marts 2022

Klimaet spiller en enorm rolle for en vins stil og kvalitet. Vi smager os igennem en række vine på samme druesort fra henholdsvist et køligt og et varmt klima og ser på, hvilke forskelle dette giver i vinen samt hvordan disse egenskaber kan udnyttes af vinmageren.

  • torsdag den 17 marts 2022
Mad & Vin - afvent ny dato

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Hvem vælger vinen til maden hjemme hos dig? Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?

Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

Og så er det Mortensaften – det er noget med and 🙂

 

Nordlige Frankrig - afvent ny dato

Har du styr på højre og venstre i Loire eller op og ned i Alsace? Hvilken drue dominere på højre bred i Bordeaux – og hvordan er lige din viden om de 10 Cru’er i Beaujolais og hvorfor er der over 100 appellationer i Bourgogne? Frankrig er også stadig druernes ophavsland og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men nu disker Otto op med spændende franske fristelser og særligheder på de enkelte områder, druer og produktionsmetoder… Og hvor finder vi lige de nye spændende vine fra Bourgogne, Alsace, Beaujolais og og og….?

  •  

 

Spanien - afvent ny dato

Spanien og Spaniens øer er blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og meget forskellige vine præget af klimaet, havene, jordbunden, bjergene og lagringsmetoder. Vi tager en tur omkring den iberiske halvø og smager på fadlagrede tempranillos og saltfriske albarino’s. Og så skal vi møde en fantastisk vinmager, der sætter fokus på biodiversitet og naturlighed.

  •  
kVINde til kVINde - afvent ny dato
Indenfor vinbranchen er det almindeligt kendt at kvinder fra naturens hånd er dygtigere vinsmagere end mænd. Alligevel lader vi stadig for langt det meste mændene om at vælge, købe og udtale sig om vin. Hvordan kan det mon være? Min opfattelse er, at mange mænd har en naturlig selvsikkerhed – de udtaler sig gerne – også af og til om emner, de ikke nødvendigvis har indgående kendskab til. Modsat er min fornemmelse at vi kvinder helst vil forstå et emne – grundigt – inden vi udtaler os om det i andres påhør.

Så, kære kvinde – dig, der elsker vin, men måske mere har drukket det end decideret smagt på det. Dig, der har ladet mændene om at udbrede sig om jordbundsforhold og noter af cigarkasse – den her er til dig: I et trygt forum under afslappede forhold udstyrer jeg dig med værktøjer til at smage på, tale om og forstå, hvad der er i glasset. Hvis du har lyst, vil jeg give dig et indblik i vinens magi – kvinde til kvinde.

Jeg håber vi ses.

Kærlig hilsen,

Emilie Aabye-Hansen
Sommelier og vinelsker
Australien & New Zealand - afvent ny dato

Antipoderne, på den anden side af jorden, med enorme forskelle i klima, druer, terroir og vinstile. Bliv mester i Australiens brølende Shiraz, New Zealands burgundiske Pinot Noir eller berømte Sauvignon Blanc – i mens vi suser tusindvis af kilometer til den anden ende af jorden. Krydret med personlige rejse- og smagsoplevelser fra Ottos rejser…

Tyskland - afvent ny dato

Tyskland er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem – har du haft næsen i en Spätburgunder, en Lemberger eller hvad med Müller Thurgau?

 

Sådan kommer du med

  • Tilmelding foregår ved at du køber et klippekort. Jo flere hold, desto billigere.
  • Når du har købt et klippekort, får du tilsendt en kode, som giver dig adgang til din medlemsside. 
  • Her finder du dit tilmeldings-modul, hvor du vælger hvilke hold du vil deltage på.
  • Du kan også kan også checke evt ventelister (ligesom i et fitness center).
  • Sidste frist for evt afmelding er 36 timer før vinskolestart.

Du behøver ikke vælge alle hold når du køber klippekortet. Du kan bare have klippene stående på kontoen, men det er selvfølgelig det bedste, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Start med at oprette dig her:

Tilmelding og klippekort

Lektionerne består af forskellige emner, som tager udgangspunkt i teknikker, lande, druer, m.v. Det giver dig fleksibilitet til at vælge hvor mange hold du vil tage, hvad der er mest interessant for dig – og den optimale dato.

Priser

  • Pris for medlemmer af Vinøs Vinklub er kr. 360,- per hold
  • Pris for ikke-medlemmer er kr. 400,- per hold

Er du ikke medlem? Du får 10 % rabat på vinskolen, køb i vinhandlen, køb i baren og så får du Månedens glas hver måned i 6 måneder – for kun kr 150,- Du læse mere om det her: Vinøs Medlemsklub.

Rabat

Ved tilmelding til flere hold har du mulighed for at opnå rabat – rabatten er den samme, hvad enten du er medlem eller ikke.

  • 3 moduler – 5 %
  • 5 moduler – 10 %
  • 8 eller flere moduler – 15 %

Vi glæder os til at dele viden om vin med dig!

Undervisere

Hvem er underviserne?

Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen, Jesper Bo Bendtsen & Otto Neubert vi er alle ‘wein-smækkere’ og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi er vinuddannede og vi har bl.a. læst Sommelier på Vinakademiet, WSET (Wine and Spirits Education Trust) Level 3.

Jesper er partner på Vinøs og skriver i øvrigt meget om vin og har bl.a. anmeldt + 2.000 vine på websitet smagpaavin.dk.

Emilie har undervist flere gange på vinskolen og er ved at uddanne sig til DipWSET (2 årig uddannelse – det næsthøjeste niveau). Derudover ejer hun et lille vinimportfirma, som hedder Dekadent.

Otto er også partner på Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin – dagen lang.

Hvad er Sommelier uddannelsen?

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet:

  • Undervisning og introduktion til vinfremstilling og vinplanten
  • Detaljeret viden om alle de vigtigste vindistrikter, druesorter, vintyper og -stilarter samt forskellige landes vinlove
  • Introduktion til og undervisning i systematisk at bedømme og beskrive vin
  • Vindefekter. Hvad dækker det over og hvordan de genkendes
  • Vinmenuer – mad & vin i kombination
  • Sommelierens rolle
  • Basisviden om øl
  • Basisviden om de vigtigste typer spiritus og teori om destillering

Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag, der både indeholder en teoretisk del og en praktisk del (blindsmagning).

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 500 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Godt at vide

Vinøs overholder alle retningslinjer for en sikker overholdelse af sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et modul, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte modulet.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser

Bliv bedre til vin end dine venner …

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset.

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 7-8 typiske vine. Til Mad og Vin modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin.

Vinøs vinbar & vinhandel

Vinøs åbningstider
Tirsdag til torsdag: Kl. 15 til 22
Fredag & Lørdag: Kl. 13 til 23
Søndag: Kl. 13 til 21
Mandag: lukket

Take Away åbningstider
Tirsdag til søndag: Kl. 17 til 21

 

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Mail: velkommen@vinos2300.dk