fbpx

Vinøs vinskole

Bliv bedre til vin end dine venner …

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset. 

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 6-8 typiske vine. Vi serverer lidt brød og måske lidt charcuterie, pølse, ost, eller sødt – alt efter hvordan det understøtter smagningen. Det udgør det dog ikke for et helt måltid. Til Mad og Vin modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin. 

 

Undervisere

Hvem er underviserne?

Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen & Otto Neubert vi er begge ‘wein-smækkere’ og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi blev begge uddannet Sommelier på Vinakademiet i juni 2019.

Emilie er partner på Vinøs og skriver i øvrigt meget om vin bl.a. er Emilie ved at udarbejde en masse spændende undervisnings-materiale for forskellige projekter, som hun arbejder på. Derudover ejer hun et lille vinimportfirma, som hedder Dekadent.

Og Otto er ejer af Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin – dagen lang.

Hvad er Sommelier uddannelsen?

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet:

 • Undervisning og introduktion til vinfremstilling og vinplanten
 • Detaljeret viden om alle de vigtigste vindistrikter, druesorter, vintyper og -stilarter samt forskellige landes vinlove
 • Introduktion til og undervisning i systematisk at bedømme og beskrive vin
 • Vindefekter. Hvad dækker det over og hvordan de genkendes
 • Vinmenuer – mad & vin i kombination
 • Sommelierens rolle
 • Basisviden om øl
 • Basisviden om de vigtigste typer spiritus og teori om destillering

Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag, der både indeholder en teoretisk del og en praktisk del (blindsmagning).

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 450 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Undervisningsplan

Du kan gennemføre alle hold uden forudgående kendskab til vin. Der er masser af hold og vi opfinder nye med tiden. Det lyder måske overvældende, men emnet vin er så omfangsrigt og spændende, at man aldrig bliver helt færdig med at nørde. Det vil nok være svært at afse tid hver gang – og nogen gange kan du være heldig at vi gentager et hold og samler op på dem, der ikke nåede sidste gang.

Du bestemmer selv, hvor mange hold, du vil tilmeldes. Og hvert hold kan også stå helt alene.

Vi mødes hver gang kl 19:00 og undervisningen tager 2:00 til 2:30 timer.

Således ser undervisningsplanen ud:

kVINde til kVINde 18. august

Indenfor vinbranchen er det almindeligt kendt at kvinder er dygtigere vinsmagere end mænd. Alligevel lader vi stadig for langt det meste mændene om at vælge, købe og udtale sig om vin. Ofte uden at de på nogen måde har mere forstand på det end vi har. Mange mænds medfødte “fake it till you make”-attitude giver dem en følelse af at have ret til at udtale sig om hvilket som helst emne. Modsat er min opfattelse at vi kvinder helst vil forstå et emne inden vi udtaler os om det.

Så, kære kvinde – dig, der elsker vin, men måske mere har drukket end smagt på det. Dig, der har ladet mændene om at udbrede sig om jordbundsforhold og noter af cigarkasse – den her er til dig: I et garanteret mansplaining-frit forum udstyrer jeg dig med værktøjer til at smage på, tale om og forstå, hvad der er i glasset. Hvis du har lyst, vil jeg give dig et indblik i vinens magi – kvinde til kvinde.

Jeg håber vi ses.

Kærlig hilsen,
Emilie Aabye-Hansen
Sommelier og vinelsker

Datoer:

 • tirsdag den 18. august
Grundlæggende om vin 25. august

Vi taler om vinens historie og udbredelse. Vindruen og de forskellige druesorter. Klima og jordbundens betydning for smagen. Vinifikation – det der sker i kælderen. Balance-Længde-Intensitet-Kompleksitet. Vinkategorisering og -klassificering – og nej det er ikke kun teori! Vi smager også på vinen 🙂

Datoer:

 • tirsdag den 25. august
Frankrig 1. september

Frankrig var den ubestridt største vineksportør – men så sprængte de nogle atoller i luften og sank et Greenpeace skib – så var det slut på det eventyr. Men Frankrig er stadig vinens nestor og alle kender de dyre Bourgogne- og klassiske Bordeaux-druer. Men hvad er forskellen på de enkelte områder og hvordan kan vi kende forskel på dem? Og hvor finder vi lige de nye spændende vine fra Loire, Jura, Rousillon, Alsace og og og….?

Datoer:

 • tirsdag den 1. september
Tyskland & Østrig 8. september

Tyskland & Østrig er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem – har du haft næsen i en Spätburgunder?

Og så er det Riesling Week – så mon ikke vi kommer til at smage et par af den drue?

Datoer:

 • tirsdag den 8. september
Italien 15. september

Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto og Puglia. Vi snakker om SuperToscanare med flere og smager på flere kendte druer fra de populære regioner.

Datoer:

 • tirsdag den 15. september
Spanien & Portugal 22. september

Spanien & Portugal er et kæmpe landbrugsareal og blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og en hel del lidt ligegyldige vine. Vinene er meget forskellige og præget af havene, jordbunden, bjergene, lagringsmetoder. Vi tager en tur omkring den iberiske halvø og smager på fadlagrede Rioja til saltfriske Albarino’s.

Datoer:

 • tirsdag 22. september
Bobler, bobler, bobler 29. september

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne – der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne… Det bliver helt sikkert en boblende oplevelse!

Datoer:

 • tirsdag den 29. september
Nord- og Sydamerika 6. oktober

Amerika’erne  er kæmpe vinområder, som vi skal prøve at få afdækket på ganske få timer. Men vi har en plan og vi får smagt på nogle af de kendeste og typiske stilarter – lige fra fuldfede Napa Cab’s til super aromatiske Torrontes fra de såkaldt oversøiske områder.

Datoer:

 • tirsdag den 6. oktober
Mad & Vin 27. oktober

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Hvem vælger vinen til maden hjemme hos dig? Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?
Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

Datoer:

 • tirsdag den 27. oktober
Orienten og Sydafrika 20. oktober

Et kæmpe område, på den anden side af jorden, med enorme forskelle i klima, druer, terroir og vinstile. Bliv mester i Sydafrikas lækre Cinsault, Australiens brølende Shiraz, New Zealands burgundiske Pinot Noir eller berømte Sauvignon Blanc – i mens vi suser tusindvis af kilometer over det Indiske Ocean.

 • tirsdag den 20. oktober
Koldt vs varmt klima 3. november

Klimaet spiller en enorm rolle for en vins stil og kvalitet. Vi smager os igennem en række vine på samme druesort fra henholdsvist et køligt og et varmt klima og ser på, hvilke forskelle dette giver i vinen samt hvordan disse egenskaber kan udnyttes når man for eksempel skal sætte vinen til mad.

 • tirsdag den 3. november
Naturvine 10. november

Vinøs er #klimatossede og fokuserede på bæredygtighed. Aftenen bliver fyldt med masser af hippy-dippy vine, orangevine, flygtige syrer, Mouse, Brett, Maria Thun, Rudolf Steiner og hvad har vi. Men ikke mindst en masse fantastiske vine, som gør det fantastiske for smagsløgene og ikke mindst miljøet!

 • tirsdag den 10. november

Tilmelding og klippekort

Lektionerne består af forskellige emner, som tager udgangspunkt i teknikker, lande, druer, m.v. Det giver dig fleksibilitet til at vælge hvor mange hold du vil tage, hvad der er mest interessant for dig – og den optimale dato.

Tilmelding foregår ved at du køber et klippekort. Det giver dig adgang til et antal hold. Herefter vælger du så hvilke hold du vil deltage på. Du behøver ikke vælge alle hold når du køber klippekortet. Du kan bare have klippene stående på kontoen, men det er selvfølgelig det bedste, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Pris

 • Pris for medlemmer er kr. 360,- per hold
 • Pris for ikke-medlemmer er kr. 400,- per hold

Er du ikke medlem, så kan du læse mere om det her: Vinøs Medlemsklub.

Rabat

Ved tilmelding til flere hold har du mulighed for at opnå rabat – rabatten er den samme, hvad enten du er medlem eller ikke.

 • 3 moduler – 5 %
 • 5 moduler – 10 %
 • 8 eller flere moduler – 15 %

 

Tilmelding og køb af klippekort

Når du har købt et klippekort, får du tilsendt en kode, som giver dig adgang til vores tilmeldings-modul. Her kan du også fortryde moduler samt checke evt ventelister.

 

Vi glæder os til at dele viden om vin med dig!

Venteliste

Alle hold har 18 pladser og vi tillader venteliste, så der er altså også mulighed for at være stand-by. Seneste afmeldings-mulighed er 36 timer før. Altså dagen før kl 10:30.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et modul, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte modulet.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser

 

Tirsdag til Torsdag: Kl. 17 - 22

Fredag og Lørdag: Kl. 15 - 00

Søndag & Mandag: lukket

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

 

Tlf.: 21 76 90 00