Vinøs vinskole
Nye smagninger

Tematiske vinsmagninger

Hvordan foregår det? Helt enkelt forklaret… Du ser på vinen og stikker næsen i glasset. Så smager du en masse vine imens vi fortæller om emnet.

Meget er krydret med egne oplevelser og besøg på vingårde, så det er ikke kun teori. Oplevelsen er i højsædet. Og så får du et smage ark samt en notesbog, så du kan huske hvad du har lært.

Vi starter hvert hold kl 19:00. Således ser undervisningsplanen ud:

Grundlæggende viden om vin - 23. januar 2025
Efterårets favorit event er lige rundt om hjørnet. Bliv fortrolig med det du har i glasset og hvorfor du lige nøjagtig kan lide den vin.
På Vinøs Vinskole får du viden om druen, jorden, vinifikationen, miljøet og menneskene bag – plus at du får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Vi smager 8 vine – tester vores nye viden – og hygger os gevaldigt! Tag en ven med, så bliver det endnu hyggeligere.

Bliv bedre til vin end dine venner…

Vi ses den 23. januar 2025

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 350,-

Klik på denne boks for at booke

Nordamerika - 5. februar 2025

Nord Amerika Holy Cowboy! Staterne er et kæmpe vinområde, hvor vi skal smage på nogle af de kendeste og typiske stilarter – lige fra fuldfede Napa Cab’s til flotte og elegante Chardonnays. Og selv om både moviestars, instruktører og ishockey spillere, kan blive vinmagere i Guds eget land – så smager det Just Great!

Vi ses den 5. februar kl 19:00

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 350,-

Klik på denne boks for at booke

Mad & Vin - 26. februar

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Hvem vælger vinen til maden hjemme hos dig? Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?

Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

Der er rigeligt med mad og rigeligt med vin 🙂

Det er den 26. feruar kl 19

Pris kroner 450,-
Medlemmer kun kroner 405,-

Klik på denne boks for at booke

 

Bobler, bobler, bobler - 12. marts

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men der produceres også andre fantastiske, og mere prisvenlige alternativer til vores ganer.

Vi dykker ned i Champagne, Cremant, Cava, Pet Nat, Prosecco, Sekt, mv og bliver berusende glade over de dejlige dråber. Det bliver helt sikkert en boblende oplevelse!

Vi ses tirsdag den 12 marts kl 19:00

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 350,-

Klik på denne boks for at booke

Vin for øvede - 26. marts
Vi går et spadestik dybere i vinificeringen og nørder en smule, men du behøver ikke vide noget om vin for at deltage i den øvede vinskole!

Bl.a. klimaet spiller en enorm rolle for en vins stil og kvalitet. Vi smager os igennem en række vine på samme druesort fra henholdsvis et køligt og et varmt klima og ser på, hvilke forskelle dette giver i vinen samt hvordan disse egenskaber kan udnyttes af vinmageren.

På den øvede del får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Bliv bedre til vin end dine venner …

Vi ses den 26. marts kl 19:00

Pris kroner 395,-
Medlemmer kun kroner 350,-

Klik på denne boks for at booke

Portvine - Afvent ny dato

Ikke et år på Vinøs uden portvinssmagning! Vi skal smage forskellige specialiteter i tawnies og hvide ports. Vi smager – 8 forskellige glas – dejlige portvine.

Vi ses onsdag den xx november kl 19:00

Pris kroner xxx,-
Medlemmer kun kroner xxx,-

Klik på denne boks for at booke

 

Australien & New Zealand - afvent ny dato

Antipoderne, på den anden side af jorden, med enorme forskelle i klima, druer, terroir og vinstile. Bliv mester i Australiens brølende Shiraz, New Zealands burgundiske Pinot Noir eller berømte Sauvignon Blanc – i mens vi suser tusindvis af kilometer til den anden ende af jorden. Krydret med personlige rejse- og smagsoplevelser fra Ottos rejser…

Basic wineschool - Wait for new date

At Vinous Wineschool, you get a deeper insight into the grape, the soil, the process and the people behind it and uncover some of the myths and mysteries of wine.

Become familiar with what you have in the glass and why exactly you like that wine.

And yes, we drink wine at the wine school! 8 different…

Become better at wine than your friends… See you on xxx at 19:00

Price kroner 360,-
Members only kroner 325,-

CLICK THE BOX TO BOOK

Spanien - afvent ny dato

Vi tager en tur omkring den iberiske halvø og smager på fadlagrede tempranillos og saltfriske albarino’s.

 

Vi ses den xxxx

Pris kroner 360,-
Medlemmer kun kroner 325,-

Klik på denne boks for at booke

Natur- og Orangevin - afvent ny dato

Måske er det tid til at gøre op fordommene om at naturvin smager som indersiden af et nedløbsrør? Vinøs er #klimatossede og fokuserede på bæredygtighed. Kan du ikke lide naturvine, så er dette også lige noget for dig. Vinskolen bliver fyldt med masser af hippy-dippy vine, Georgisk indflydelse, orangevine, flygtige syrer, Mouse, Brett, Maria Thun, Rudolf Steiner og hvad har vi. Men ikke mindst en masse fantastiske vine, som gør det fantastiske for smagsløgene og ikke mindst miljøet!

Vi ses den xxx kl 19:00

Pris kroner 360,-
Medlemmer kun kroner 325,-

Klik på denne boks for at booke

Tyskland - afvent ny dato

Tyskland er blandt et af de større, nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer. Og så er Tyskland kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til oste og (selvsagt) søde sager.
Og hvad med de røde vine? Jo de vinder mere og mere fremvinder mere og mere frem – har du haft næsen i en Spätburgunder, en Regent eller en Pinotin?

Sehen uns wieder den – afvent ny dato

Medlemspris, kun kr 325,-
Alle andre vinglade kr 360,-

Klik på denne boks for at booke

Italien - afvent ny dato

Sidste år var vi i Piemonte og Veneto – så mon ikke der kommer et par vinhistorier derfra? Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Og der er +520 forskellige, godkendte druer – så der er rigeligt at vælge imellem. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Sicilien og Puglia. Vi snakker om SuperToscanere med flere og smager på flere kendte, som ukendte druer fra de populære regioner.

Vi ses den xxxxkl 19:00

Pris kroner 360,-
Medlemmer kun kroner 325,-

Klik på denne boks for at booke

Sydamerika - afvent ny dato

Syd Amerika strækker sig tuuusindvis af kilometer langs Andes bjergene og producerer  en stor del  af det kæmpe vin-konsum på bag-in-box, men faktisk også virkelig flotte vine på både lokale og internationale druer – vi siger Wow-Alpaca og byder indenfor til endnu en spændende vinskole. og så siger vi hej  til Jonas Tofterup, Danmarks eneste Master of Wine, som præsenterer nogle dejlige chilenske vine…

  • xxx 2022
Østrig & Ungarn - afvent ny dato

Har du hørt om Grüner Veltliner, Harslévelú, Blaufränkisch, Bikaver, Villany Franc, Tokaj? De kommer fra Østrig Ungarn. Det var engang et stort kejserdømme, som led sit endeligt ved indledningen af den 1 verdenskrig. Og siden blev Østrig involveret i en kedelig kølervæske skandale. Og Ungarn kom siden fri af det gamle Sovjet og ud af skyggen. Mihail Fekety er indfødt ungarer og har taget nogle friske vine med (den del kører på engelsk)

Men det er et utroligt spændende univers af lette til middelfyldige og søde vine, som overrasker og smager fantastisk.

Vi ses den …

Pris kroner 360,-
Medlemmer kun kroner 325,-

Klik på denne boks for at booke

Bourgogne & nordfrankrig - afvent ny dato

Hvorfor er der over 100 appellationer i Bourgogne? Hvorfor er det så dyrt og hvorfor smager det så godt? Har du styr på højre og venstre i Loire eller op og ned i Alsace – og hvordan er lige din viden om de 10 Cru’er i Beaujolais…

Otto disker op med spændende franske fristelser og særligheder på de enkelte områder, druer og produktionsmetoder… Og hvor finder vi lige de nye spændende vine fra Bourgogne, Alsace, Beaujolais og og og….? Men mest fra Bourgogne…

Vi ses den xxxx kl 19

Pris kroner 360,-
Medlemmer kun kroner 325,-

Klik på denne boks for at booke

 

Sydafrika - afvent ny dato

Sydafrika er det smukkeste vinland og producerer masser af fantastiske vine, som bare venter på at blive opdaget.

Sydafrikanske vinmagere har taget vinproduktion til nye højder og er i dag i blandt eliten, men det har været op af bakke i mange år og det skal vi også lige tale om…

Vi tager en tur omkring Western Cape og smager os igennem dejlige klassiske druer og helt sikkert en dejlig pinotage og chenin blanc

  • xxx 2022
Dessertvine og mad parring - afvent ny dato

Glem kalorietælleren derhjemme…. Dette er alt for sødt til dig – men hvis du alligevel har en sød tand – så glæd dig til de søde vine på sherry- og vin doux naturel metoden – botrytiserede og senhøstede vine og måske lidt flere. Og så er der sødt til 🙂

Vi smager 8 vine og mindst 5 kager fra Cakes & Dreams – sikkert også lidt ost og charcuterie til.

Vi ses den xxx kl 19:00

Pris kroner 405,-
Medlemmer kun kroner 450,-

Klik på denne boks for at booke

 

Generelt:
Du kan gennemføre alle hold uden forudgående kendskab til vin. Der er masser af hold og vi opfinder nye med tiden. Det lyder måske overvældende, men emnet vin er så omfangsrigt og spændende, at man aldrig bliver helt færdig med at opleve. Det vil nok være svært at afse tid hver gang – og nogen gange kan du være heldig at vi gentager et hold og samler op på dem, der ikke nåede sidste gang.

Du bestemmer selv, hvor mange hold, du vil tilmeldes. Og hvert hold kan også stå helt alene.

viglione

Bliv bedre til vin end dine venner …

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset.

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 7-8 typiske vine. Til Mad og Vin modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin.

Hvordan kommer jeg med?

Du booker bare plads på det hold der passer dig bedst. Hvert hold består af forskellige emner, som tager udgangspunkt i de lokale teknikker, lande, druer, appellationer, m.v. Du kan selv vælge hvor mange hold du vil tage og hvad der er mest interessant for dig.

Priser

Priserne varierer fra hold til hold, da nogle af vinene simpelthen er noget dyrere end andre. Men det er altid billigst for medlemmerne.

Er du ikke medlem? Der er masser af medlemsfordele – Du får rabat på vinskolen, køb i vinhandlen, køb i baren og så får du Månedens Glas hver måned i 6 måneder – for kun kr 175,- Du læse mere om det her: Vinøs Medlemsklub.

viglione

Undervisere

Hvem er underviserne?

For det meste er det Otto Neubert som bringer dig sikkert igennem smagninger. Otto er en rigtig ‘wein-smækker’ og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Otto er vinuddannet og har bl.a. læst Sommelier på Vinakademiet, WSET (Wine and Spirits Education Trust) Level 3, certificeret Capstone California Advanced Level 3 samt et hav af specialiserede kurser, rejser til Nordamerika, Sydafrika, New Zealand og mange områder i Europa, hvor Vinøs også selv importerer vin fra.

Otto er også partner på Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin – dagen lang.

En gang i mellem har vi også besøg af vin-bønder fra udlandet. Det kan du læse mere om under ‘Vinsmagning’

Hvad er Sommelier uddannelsen?

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet:

  • Undervisning og introduktion til vinfremstilling og vinplanten
  • Detaljeret viden om alle de vigtigste vindistrikter, druesorter, vintyper og -stilarter samt forskellige landes vinlove
  • Introduktion til og undervisning i systematisk at bedømme og beskrive vin
  • Vindefekter. Hvad dækker det over og hvordan de genkendes
  • Vinmenuer – mad & vin i kombination
  • Sommelierens rolle
  • Basisviden om øl
  • Basisviden om de vigtigste typer spiritus og teori om destillering

Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag, der både indeholder en teoretisk del og en praktisk del (blindsmagning).

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 600 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Godt at vide

Vinøs overholder alle retningslinjer for en sikker overholdelse af sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et hold, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte holdet. Aflyser vi, så er der selvfølgelig fuld returret.

Fortryder du eller bliver du syg

Vi kan desværre ikke refundere købte billetter, som i følge Købeloven ikke er omfattet fuld returret.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser

Vinøs vinbar & vinhandel

Åbningstider
Mandag - Torsdag: kl. 15:00 til senest kl 23:00
Fredag - Lørdag: kl 12 til senest kl 24:00
Søndag: kl 13 til senest kl 21:00

Køkkenets åbningstider
På åbningsdage kl. 12:00 til 15:00 og 17:00 til 21:00

 

 

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Mail: velkommen@vinos2300.dk

 

Følg med...