fbpx

Vinsmagninger hos Vinøs

Bourgogne aften

Onsdag den 21. oktober kl 19:00

har vi fornøjelsen af at byde Domaine Fagot velkommen på Vinøs. Men desværre har Corona begrænset os lidt, så han kommer ikke in-persona på Vinøs Vinbar. Men i vores forbundne verden fremtrylles han alligevel på magisk vis. Ikke desto mindre er vi edderspændte på at fremvise vores nye ven af huset, og kan da også røbe at han har lovet os at finde de helt særlige flasker frem.

Smagningen bliver gennemført af Tjalfe Brandt Arnstrup, dipWSET og indkøber på Vinmonopolet og hans kollega Mike Samsing. Det bliver en dejlig Bourgogne rejse

Fagot familien holder til i Chassagne-Montrachet i Corpeau, og har boet der siden 1860. Familien har vin i blodårerne og Jean-Charles Fagot er 3. generation i familien. Jean-Charles har fulgt i sine forfædres fodspor ved at gå på ”Lycee Viticole de Beaune” (områdets prestigefulde vinskole), men har også haft en musisk karriere og bla. indspillet plader i Los Angeles. Da Jean-Charles vendte tilbage til sine rødder i midt 90´erne overtog han domænet fra sin far og grundlagde samtidigt restauranten ”Auberge de Vieux Vigneron”, som er et must at besøge hvis man skulle være på de kanter. 

På alle domænets parceller dyrkes jorden efter bæredygtige principper (lutte raisonée) og Fagots vine vinificeres traditionelt, naturligt og med 12 til 14 måneders lagring på fad i domænets kældre. Vi smager

  • 2017, Jean-Charles Fagot, Aligoté
  • 2018, Jean-Charles Fagot, Rully
    2017, Jean-Charles Fagot, St. Aubin, 1. Cru
    2017, Jean-Charles Fagot, Bourgogne Rouge
  • 2016, Jean-Charles Fagot, Mercurey, 1. Cru
    2018, Jean-Charles Fagot, Chassagne Montrachet 
  • 2017, Jean-Charles Fagot, Volnay

Konklusionen er at der er lagt i kakkelovnen til en stor aften, så kom og vær med til en Bourgogne aften, som uden tvivl vil udfordre og sandsynligvis også udvide din smagshorisont.

Pris for 7 vins fantastique på 2+1 klassiske druer fra Domaine Fagot i Bourgogne – og lidt til maven… VIVE LE BOURGOGNE! 
 
Medlemmer kr 445,-
Andre gode vin-næser kr. 495,-

California Surf’n’turf!

Fra den 1 – 14 november 2020

I anledning af California Wine Weeks fejrer vi de skønne vine fra Guds eget land og præsidentvalget. Vinøs Vinbar byder på en dejlig anretning California surf’n’turf med lidt godt fra havet og marken. Dertil serverer vi et flight af frisk Chardonnay med lette fad noter, en skøn Pinot Noir og en fyldig Cabernet Sauvignon. Må den bedste kandidat vinde!

Pris for medlemmer, kun kr 315,-
Andre glade California Wine Lovers, kr 350,-

See ya’ all – Husk at  booke bord!

Portvinsmagning!

Onsdag den 4 november 2020, kl 19:00 – UDSOLGT!
Ikke et år på Vinøs uden portvinssmagning! Men i år er der noget nyt på bordet – og i år kan du møde Elsa Coutou fra Dalva

Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.

Vi smager – 7-8 forskellige glas – dejlige portvine:

Pris for medlemmer, kun kr 350,-
Andre glade hættemåger med portvinstud, kr 380,-

Vinøs vinbar & vinhandel

 

Tirsdag til torsdag: Kl. 17 - 22
Fredag til lørdag: Kl. 15 - 22
Søndag & Mandag: lukket

Vinhandelen åbner
Tirsdag til fredag: Kl. 13
Lørdag: Kl. 10

 

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Mail: velkommen@vinos2300.dk