fbpx

Vinsmagninger hos Vinøs

Ein Prosit!

Onsdag den 9. september kl 19:00
Riesling Week kommer til København i September – og hos Vinøs kan du møde Oliver fra Weingut Wagner Stempel i Rheinhessen.
Det er biodynamikere til fingerspidserne og perfektionist i kælderen. De er mestre i at få sine vinstokke til at gøre det alle stræber efter: At få druerne til at udtrykke sit terroir. 
 
 

Wagner Stempel er en 13 ha. store vingård, som Daniel Wagner overtog efter sin far i 1993. Wagner Stempel blev i 2009 kåret til “Aufsteiger des Jahres” i den tyske udgave af Gault Millau, hvor han samtidig også er blevet tildelt sin fjerde drueklase. Denne gives til producenter, i kategorien “Deutsche Spitze” – lige under “Weltklasse”.

Vi smager 7 Spitze vine på 4 klassiske druer fra Wagner Stempel i Rheinhessen
Og vi serverer lidt at spise til
 
Medlemmer kr 350,-
Andre gode vingæster kr. 380,-

Montepeloso fra Maremma

Onsdag den 30. september kl 19:00

Vi har længe haft et ønske om at byde velkommen til Fabio Chiarelotto – en vinfilosof, der går sine egne veje. Nu er det lykkedes! Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en stjerne i området og hans vine er stadig regulære kup. Fabio siger: “Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides.
Absurd høj kvalitet for pengene,” skriver Parkers mand i Toscana om Fabio Chiarelottos formidable vine, som høster top-top ratings, gang på gang.

 
Vi smager i 6-7 vine – helt sikkert en eller flere, som er anmeldt af James Suckling, Robert Parker, Rene Langdahl, Smag på Vin, Vinous, Flaskehalsen og mange andre (ja, det bygger op til noget stort). Kom og smag!
 
Pris for medlemmer kr 400,-
Pris for andre gode vingæster kr. 450,-

Portvinsmagning!

Onsdag den 4 november 2020, kl 19:00
Ikke et år på Vinøs uden portvinssmagning! Men i år er der noget nyt på bordet – og i år kan du møde Elsa Coutou fra Dalva

Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.

Vi smager – 7-8 forskellige glas – dejlige portvine:

Pris for medlemmer, kun kr 350,-
Andre glade hættemåger med portvinstud, kr 380,-

 

Tirsdag til Lørdag: Kl. 17 - 22
Søndag & Mandag: lukket

Vinhandelen åbner
Tirsdag til fredag: Kl. 13
Lørdag: Kl. 10

 

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

 

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

 

Tlf.: 21 76 90 00