fbpx

Vinsmagninger hos Vinøs

Ein Prosit!

Onsdag den 9. september kl 19:00
Riesling Week kommer til København i September – og hos Vinøs kan du møde Oliver fra Weingut Wagner Stempel i Rheinhessen.
Det er biodynamikere til fingerspidserne og perfektionist i kælderen. De er mestre i at få sine vinstokke til at gøre det alle stræber efter: At få druerne til at udtrykke sit terroir. 
 
 

Wagner Stempel er en 13 ha. store vingård, som Daniel Wagner overtog efter sin far i 1993. Wagner Stempel blev i 2009 kåret til “Aufsteiger des Jahres” i den tyske udgave af Gault Millau, hvor han samtidig også er blevet tildelt sin fjerde drueklase. Denne gives til producenter, i kategorien “Deutsche Spitze” – lige under “Weltklasse”.

Vi smager 7 Spitze vine på 4 klassiske druer fra Wagner Stempel i Rheinhessen
Og vi serverer lidt at spise til
 
Medlemmer kr 350,-
Andre gode vingæster kr. 380,-

Orangevin Masterclass

Torsdag den 18. juni kl 19:00

Orange er det nye sort! Vi drikker mere og mere af det. Men hvad er det? Orangevin er i al enkelhed en hvidvin der er produceret som en rødvin. Det vil sige, at man lader skallerne ligge og hygge sig med mosten, som når man laver rødvin. Derved udtrækkes bl.a. farve fra de grønne skaller, aromaer og tanniner, som varierer, alt efter hvor længe man lader denne maceration vare. Det ændrer vinens karakter.

Selve druentypen er også afgørende – hver af dem har sin egen karakter og du kan opleve mange forskellige aroma som fx gule nedfalds æbler, kvæde, abrikos, fersken, mandarin, appelsin, honning, nødder m.v.

På dit orangevins-eventyr, vil du opleve farvetoner fra mørk kobber, over i det ferskenorange, til guld-gule farvenuancer. Orangevin er dejligt som hygge vin – nyd den let afkølet.

Den er en også en meget velegnet madvin, da den kombinerer hvidvinens friske aromaer med gode tanniner. Prøv den fx med fisk, kylling, pasta, salater – og gerne med komponenter fra vinens aroma. Prøv det allerede i dag og find dem hos Vinøs – eller kom og smag dem allesammen torsdag den 18. juni kl 19:00

Vi smager 6-7 hippy dippy orange vine – måske fra Umbrien, Baskerlandet, Sardinien, Rhône, Veneto, Manchuela, Rias Baixas – eller hvad vi nu lige har fundet i kælderen. Og så får vi en let anretning med brød, kød og ost fra køkkenet…
 
Pris for medlemmer kr 350,-
Pris for andre gode vingæster kr. 380,-

Bobler, Bobler, Bobler!

SMAGNINGEN ER UDSOLGT!
Vi elsker bobler! Vinbonden Benoit Velut fra Jean Velut, kommer endnu en gang på besøg – denne gang på video – og sekunderet af Otto. Det sker på Vinøs mandag 25. maj kl. 19:00 – bemærk max 30 personer.

Hans champagner er meget eksklusive og udtrykker en helt fantastisk friskhed og mineralitet, fra det kalkede terroir. Det er Chardonnay-land og han er ung, fokuseret på miljøet og kvaliteten, en mikro-producent, der aldrig producerer mere end 30.000 flasker om året. Så det er meget unikt og alt er økologisk dyrket – lutte raisonnée.

Jean Velut er i den absolutte top af champagner i rig og overdådig stil.

Vi smager – 5 hele glas – dejlige bobler:

• Jean Velut – Premier Temps – Brut – 91 Parker point
• Jean Velut – Lumiére et Craie – Blanc de Blancs – Brut – 92 Parker point
• Jean Velut – Témoignage – Blanc de Blancs – 2009 – Extra Brut
• Jean Velut – L’Oubliée – Prestige Cuvée – Extra Brut
• Jean Velut – Tocade – Demi Sec

Pris kr 375,- inkl. 5 glas og en let anretning

  • medlemmer af Vinøs får 10 % rabat

 

Tirsdag til Torsdag: Kl. 17 - 22

Fredag og Lørdag: Kl. 15 - 00

Søndag & Mandag: lukket

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

 

Tlf.: 21 76 90 00