fbpx

Vinøs vinskole

Bliv bedre til vin end dine venner …

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset. 

Du bliver bedre til grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Du vil forstå de klassiske distrikter og vil kunne beskrive dem. Herudover bliver du bedre til smageteknik, viden om vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning

Vi smager hver gang på 6-8 typiske vine. Vi serverer lidt brød og måske lidt charcuterie, pølse, ost, eller sødt – alt efter hvordan det understøtter smagningen. Det udgør det dog ikke for et helt måltid. Til Mad og Vin modulet er der en del forskelligt mad (koldt / varmt).

Du behøver ikke have nogen som helst viden om vin, men det hjælper hvis du er interesseret i at vide mere om vin. 

 

Undervisere

Hvem er underviserne?

Vores undervisere er bl.a. Emilie Aabye-Hansen & Otto Neubert vi er begge ‘wein-smækkere’ og har meget på hjerte, når det gælder om at formidle viden om vin. Vi blev begge uddannet Sommelier på Vinakademiet i juni 2019.

Emilie skriver i øvrigt meget om vin og er ved at udarbejde en masse spændende undervisnings-materiale for forskellige projekter, som hun arbejder på. Derudover ejer hun et lille vinimportfirma, som hedder Dekadent.

Og Otto er ejer af Vinøs, så han kan ikke finde ud af at tale om andet end vin – dagen lang.

Hvad er Sommelier uddannelsen?

Uddannelsen tager 2 semestre over 22 dage og er en grundig gennemgang af blandt andet:

 • Undervisning og introduktion til vinfremstilling og vinplanten
 • Detaljeret viden om alle de vigtigste vindistrikter, druesorter, vintyper og -stilarter samt forskellige landes vinlove
 • Introduktion til og undervisning i systematisk at bedømme og beskrive vin
 • Vindefekter. Hvad dækker det over og hvordan de genkendes
 • Vinmenuer – mad & vin i kombination
 • Sommelierens rolle
 • Basisviden om øl
 • Basisviden om de vigtigste typer spiritus og teori om destillering

Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag, der både indeholder en teoretisk del og en praktisk del (blindsmagning).

En sommelier er i øvrigt ikke en beskyttet titel, men det betyder at vi er uddannede vintjenere. I dag er der ca 450 uddannede sommeliers i Danmark, som er uddannet på Vinakademiet.

Så du er i trygge hænder og vi lover at du kommer glad og beriget hjem fra hver en undervisningsaften.

Undervisningsplan

Du kan gennemføre alle moduler uden forudgående kendskab til vin. Der er i alt 10 moduler – det lyder måske af meget, men hvad skulle du ellers få de mørke timer til at gå med?  Ofte er det også svært at kunne afse tid hver gang og derfor har vi prøvet at tilrettelægge undervisningen således, at du kan vælge dig ind på flere datoer til hvert modul. Det vil sige, at misser du et modul i december – ja så kan du måske bedre afse tid til det i februar?

Og kan du ikke alle, så går det nok også – du kan nemlig selv bestemme, det antal moduler, du vil tilmeldes. Og hvert modul kan også stå helt alene.

Vi mødes hver gang kl 18:30 og undervisningen tager 2:00 til 2:30 timer.

Således ser undervisningsplanen ud:

Modul 1 – Grundlæggende om vin

Vi taler om vinens historie og udbredelse. Vindruen og de forskellige druesorter. Klima og jordbundens betydning for smagen. Vinifikation – det der sker i kælderen. Vinkategorisering og -klassificering – og nej det er ikke kedeligt når vi også smager på vinen …

Datoer:

 • den 17. december 2019
Modul 2 – Italien

Italien er nok den største leverandør af vin til de danske ganer. Vi tager dig igennem det italienske appellationssystem og besøger bl.a. Piemonte, Veneto, Toscana med flere og smager på flere kendte druer fra de populære regioner.

Datoer:

 • den 28. januar 2020
Modul 3 - Frankrig

Frankrig var den ubestridt største vineksportør – men så sprængte de nogle atoller i luften og sank et Greenpeace skib – så var det slut på det eventyr. Men Frankrig er stadig vinens nestor og alle kender de klassiske Bourgogne og Bordeaux druer. Men hvad er forskellen på de enkelte områder og hvordan kan vi kende forskel på dem?

Datoer:

 • den 29. januar 2020
Modul 4 - Bobler og mousserende vine

Mousserende vine er bedst kendt fra champagne – et af verdens største brands. Men det er meget mere end champagne – der er i hvert fald 6 metoder man kan producere mousserende vine på. Ud over Champagne er der flere kendte typer, som for eksempel Cava, Cremant, Prosecco, Petillant og Lambrusco. Vi kaster os ud i det og bliver fortrolige med boblerne… Du får helt sikkert inspiration til nytårsboblerne!

Datoer:

 • den 18. december 2019
Modul 5 - Tyskland & Østrig

Tyskland & Østrig er blandt vores nordligste producerende vinområder i Europa. Det er strikse regler for vinproduktion – og det er så meget mere end Piesporter og Liebfraumilch. Det er ranke, syrerige og friske vine, som læsker vores ganer og er også kendt for skønne, søde vine, som er fantastiske til søde sager. Og så er de ret gode til de røde vine, der vinder mere og mere frem.

Datoer:

 • den 14. januar 2020
Modul 6 - Spanien & Portugal

Spanien & Portugal er et kæmpe landbrugsareal og blandt verdens største vinproducenter. De laver fantastiske vine og en hel del lidt ligegyldige vine. Vinene er meget forskellige og præget af havene, jordbunden, bjergene, lagringsmetoder. Vi tager en tur om cava, portvin, grøn vin og meget andet.

Datoer:

 • den 15. januar 2020
Modul 7 - Amerika og Orienten

Amerika og Orienten er et kæmpe område som vi skal have afdækket på ganske få timer. Men vi har en plan og vi får smagt på nogle af de kendteste og typiske stilarter fra de såkaldt oversøiske områder.Lige fra Washington til New Zealand.

Datoer:

 • den 21. januar 2020
 • den 4. februar 2020
Modul 8 - Mad & Vin

Mad & Vin Vi går denne gang i køkkenet. Vi vælger ofte maden først og siden vinen dertil – men det kunne også være, at man skulle prøve at finde interessante vine, som man har lyst til at smage og så lave en ret, der passer til?
Vi taler om elementerne i maden og hvordan det passer til vinens struktur, alkohol, sødme og meget andet, så du kan lave et sikkert match.

Datoer:

 • den 22. januar 2020
 • den 5. februar 2020
Modul 9 - Blindsmagning

Vi går i dybden med smageteknikken og lærer at smage blindt. Undervisningen har en mere social og involverende karakter, hvor vi har fokus på, at bruge den læring og de værktøjer vi har til rådighed. Konkurrencer kan forekomme 🙂

 • onsdag den 11. december 2019
Modul 10 - Kvinde kend din prop
Kære kvinde, den her er til dig:
 • Dig, der elsker vin, men måske mere har drukket det end egentlig smagt på det.
 • Dig, der er ét stort spørgsmålstegn når mændene (lad os bare være ærlige, det er oftest dem) udbreder sig om “noter af cigarkasse og hestestald med et hint af sure kirsebær.”
 • Dig, der har undladt at sige din mening fordi du jo “alligevel ikke rigtig har forstand på vin.”
Her er chancen for at lave om på alt det – for at lære at navigere i vinkortet på restauranten og på hylderne i supermarkedet eller at stille vinhandleren de rigtige spørgsmål, så du kommer hjem med noget, du kan lide. Jeg startede ligesom dig – og hvis du har lyst, vil jeg give dig et indblik i vinens magi.
 
Jeg håber, vi ses.
 
Kærlig hilsen,
 
Emilie Aabye-Hansen
Sommelier og vinelsker
 • onsdag den 8. januar 2010

Tilmelding og klippekort

Lektionerne er opbygget som 2 gange 8 moduler. Det giver dig fleksibilitet til at vælge hvor mange moduler du vil tage, hvad der er mest interessant for dig – og den optimale dato.

Tilmelding foregår ved at du køber et klippekort. Det giver dig adgang til et antal moduler. Herefter vælger du så hvilke moduler du vil deltage på. Du behøver ikke vælge alle moduler når du køber klippekortet, men det er selvfølgelig det bedste, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Pris

 • Pris for medlemmer er kr. 315,- per modul
 • Pris for ikke-medlemmer er kr. 350,- per modul

Er du ikke medlem, så kan du læse mere om det her: Vinøs Medlemsklub.

Rabat

Ved tilmelding til flere moduler har du mulighed for at opnå rabat – rabatten er den samme, hvad enten du er medlem eller ikke.

 • 3 moduler – 5 %
 • 5 moduler – 10 %
 • 8 eller flere moduler – 15 %

 

Tilmelding og køb af klippekort

Når du har købt et klippekort, får du tilsendt en kode, som giver dig adgang til vores tilmeldings-modul. Her kan du også fortryde moduler samt checke evt ventelister.

 

Vi glæder os til at dele viden om vin med dig!

Venteliste

Alle moduler har 30 pladser og vi tillader venteliste, så der er altså også mulighed for at være stand-by. Seneste afmeldings-mulighed er 36 timer før. Altså dagen før kl 10:30. Du får selvfølgelig en påmindelse.

Aflysning

Skulle det uheldigvis ske, at der er færre end 8 tilmeldte til et modul, så forbeholder vi os retten til at aflyse eller evt flytte modulet.

Øvrige betingelser

Øvrige betingelser, inklusive betalingsbetingelser, er beskrevet her: medlems- og købsbetingelser

 

Mandag lukket

Tirsdag & Onsdag: Kl. 15 - 22

Torsdag: 14 - 22

Fredag & Lørdag: Kl. 13 - 23

Søndag: 13 - 21

 

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Webdesign: CopenGraphics

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Tlf.: 21 76 90 00