Vinøs vinskole

Vinøs Vinskole afholdes en række aftener i den mørke vintertid

Det er ideelt for alle, der holder af at nyde et glas vin, og som er nysgerrige efter at vide mere om, hvad der er i glasset.

På Vinøs Vinskole får du en dybere indsigt i druen, jorden, processen og menneskene bag og får afdækket nogle af vinens myter og mysterier.

Vi fortæller om grundbegreber inden for vinsmagning, smageteknik og vinservering – og gør dig klogere på vindyrkning, vinfremstilling, vinopbevaring, jordbund og de klassiske druesorter og vindistrikter.

Hver undervisning afsluttes med lidt ost, pølse og paté og lidt mere af de vine, vi har smagt på.

 

Vores underviser er André Devald, som har beskæftiget sig professionelt med vin i 25 år.

Han har skrevet for en lang række medier, bl.a. Vinbladet, Gastro, Smag & Behag og Penge & Privatøkonomi.

Han har yderligere oversat og bearbejdet et utal af bøger om vin, øl og spiritus, og udgav i 2007 bogen “Vinene fra Châteauneuf-du-Pape”.

Derudover arbejder han som guide på vinrejser, holder foredrag og har i mere end 10 år undervist på Vinakademiet (Sommelieruddannelsen) i bl.a. fransk, tysk og østrigsk vin.

På den grafiske front udarbejder André kort over alverdens vinområder til vinbøger, -magasiner og andre publikationer i ind- og udland.

Basis Vinøs

Onsdage den 23. januar, 30. januar og 06. februar 2019.
Kl 19.00-21.30.

Over 3 aftener smager vi os gennem enkelte områder og udvalgte temaer fra vinens verden.

Du bliver fortrolig med vinen i glasset ved intens og pædagogisk smagning.

Du får indblik i baggrundshistorier, nyeste trends og sammenhængen mellem druer, vinifikation (produktion), jordbund og klima i de enkelte områder/lande.

Du lærer også om grundbegreberne i smagning, dekantering, mad- og vinsammensætning, etiketlæsning og opbevaring af vin.

Det vigtigste er selvfølgelig at smage.

Du får en kommenteret smagning af seks til otte gode vine
(inkl. i prisen).

Der afsluttes med lidt ost, pølse og paté og lidt mere af de vine
der er smagt på.

Tilmeld dig i vinbaren.
Pris inkl. vin i alt kr. 995,-

 

Mere Vinøs

Onsdage den 27. februar, 6. marts og 13. marts 2019.
Kl. 19.00-21.30.

Mere Vinøs er en opfølgning på Basis Vinøs og er for dig, som allerede ved lidt om vin og er klar til at få en dybere indsigt.

Over 3 aftener smager du seks til otte forskellige vine per gang.
Du får en større forståelse for, hvordan man smager og bedømmer vin, hvordan de enkelte druer smager, og hvor forskelligt de smager afhængig af land og distrikt.

Vi gennemgår de klassiske distrikter, smager og beskriver dem. Herudover gennemgår vi emner som smageteknik, vinifikation, korrekt servering, opbevaring og mad- og vinsammensætning.

Der afsluttes med lidt ost, pølse og paté og lidt mere af de vine, der er smagt på.

Tilmeld dig i vinbaren.
Pris inkl. vin for i alt kr. 995,-

Åbningstider

Mandag og tirsdag er vinbaren lukket,
dog undtaget hvis der er arrangementer

Onsdag & Torsdag: Kl. 15 - 22

Fredag: Kl. 14 – 23

Lørdag: Kl. 13 – 23

Søndag: Kl. 13 – 18

Lergravsvej 30 - på hjørnet af Strandlodsvej
2300 København S

Skriv til os

Har du spørgsmål til vores vine, vinsmagning eller vil du tale om et evt. arrangement - så kontakt os

Tlf.: 21 76 90 00